Supplementen voor oudere honden

Cyriel Van Steen
15 april 2024
5 min. leestijd

Honden op leeftijd hebben vaak last van ouderdomskwaaltjes. Daarom hebben ze doorgaans wat extra ondersteuning nodig. Het toevoegen van supplementen aan het dieet van oudere honden kan een goede boost geven aan hun gezondheid. Lees in deze blog welk supplement het meest geschikt is voor jouw oudere viervoeter!

Waarom supplementen toevoegen aan het dieet van oudere honden?

Honden hebben net zoals mensen specifieke voedingsstoffen nodig om gezond te kunnen blijven. Oudere honden hebben vaker last van spijsverteringsproblemen, gewrichtsproblemen, huidirritaties… Het is dan ook belangrijk om kwalitatief hondenvoer op maat te geven aan jouw senior hond.

Welk supplement past bij mijn senior hond?

Supplement voor soepele gewrichten

Door het natuurlijke verouderingsproces hebben oudere honden meer kans op overgewicht. Hierdoor hebben ze ook vaker last van gewrichtsproblemen. Onze Hip & Joint Boost vitamines zijn ideaal voor honden met pijnlijke gewrichten. Dit natuurlijk supplement met chondroïtine en glucosamine ondersteunt de spieren en gewrichten en zorgt voor een betere mobiliteit.

Supplement voor een vlotte spijsvertering

De Digestion Boost vitamines zijn een supplement met probiotica: gezonde bacteriën die de darmflora van je oudere hond in balans proberen brengen. Ideaal dus voor honden met een gevoelig maag-darmstelsel. Deze hondensnack zorgt voor een vlotte spijsvertering en probeert om de darmflora van je senior hond terug in balans te brengen.

Supplement voor een glanzende vacht

De Skin & Coat vitamines zijn ideaal voor honden met een doffe vacht, jeukende huid en veel haarverlies. Dit supplement met vitamine C versterkt de huidbarrière en voedt de vacht. Ze verhoogt ook de immuniteit van jouw oudere hond.

Supplement voor een rustig gemoed

De Calming Bites vitamines zijn geschikt voor honden met stress of angstgevoelens. Ze hebben een rustgevend effect en zijn daarom ook ideaal voor overenthousiaste honden. Oudere honden zijn vatbaarder voor angst en stress, dus deze vitamines kunnen deze klachten verminderen.

Neem een kijkje naar onze blog over de aanbevolen hoeveelheden vitamines en supplementen voor jouw trouwe viervoeter.

Zalmolie

Voor oudere honden met een doffe vacht of huidproblemen kan je ook kiezen om zalmolie toe te voegen aan hun dieet. Zalmolie is een natuurlijk voedingssupplement met omega-3 en omega-6. Dit kan ook een oplossing bieden voor oudere honden met een verminderde eetlust. De zalmolie meng je gewoon onder het senior hondenvoer.

Just Russel

Oudere honden hebben unieke voedingsbehoeftes. Lees meer in de blog over welke hondenvoeding het best is voor oudere honden, waarin verschillende senior hondenbrokken worden vergeleken met elkaar. Hierbij werd Just Russel als beste gekozen. Het senior hondenvoer van Just Russel is op maat gemaakt van de noden van jouw hond. De specifieke samenstelling van de brokken zorgt ervoor dat je oudere hond langer gezond en fit blijft.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag