Verschillen tussen traditioneel hondenvoer en graanvrij hondenvoer

Joy Cleymans
07 maart 2024
5 min. leestijd

Het is niet makkelijk om te weten welke voeding het beste bij jouw hond past. Meestal kiezen baasjes voor traditioneel hondenvoer met granen. Sommige baasjes zijn ervan overtuigd dat hondenvoer zonder granen beter is. Maar is dat ook zo? Lees verder en ontdek het in deze blog!

De belangrijkste verschillen tussen graanvrij en traditioneel hondenvoer

Er zijn drie grote verschillen tussen deze twee soorten hondenvoeding. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle honden hetzelfde zijn, en dat ze andere voedingsbehoeftes hebben.

Granen

Het grootste verschil zit hem in de koolhydraatbronnen. Traditioneel hondenvoer gebruikt granen als koolhydraatbron. Granen worden vaak door traditionele merken gebruikt als goedkoop vulmiddel voor hondenvoer, want granen hebben weinig toegevoegde voedingswaarde voor je hond. Graanvrij hondenvoer daarentegen bevat geen granen zoals tarwe, maïs en rijst. Daarom worden vaak zoete aardappelen, erwten en linzen gebruikt als koolhydraatbron.

Prijs

Graanvrij hondenvoer is over het algemeen duurder dan traditionele hondenvoeding. Dit komt voornamelijk door het gebruik van hoogwaardige ingrediënten die gebruikt worden.

Energie

Traditioneel hondenvoer gebruikt dus voornamelijk granen als koolhydraatbron. Granen zijn snel verteerd, waardoor je hond snel weer nieuwe energie wil en dus voeding nodig heeft. Graanvrij hondenvoer gebruikt andere ingrediënten zoals erwten en zoete aardappel als koolhydraatbron. Hierdoor kunnen honden voor een langere tijd energie halen uit deze voeding.

Het beste graanvrij hondenvoer

De vele voordelen van graanvrij hondenvoer zorgen ervoor dat steeds meer baasjes kiezen voor graanvrij hondenvoer. Het beste graanvrije hondenvoer komt van Just Russel. De graanvrije voeding van Just Russel is op maat samengesteld op basis van de individuele behoeften van jouw hond. Just Russel biedt graanvrij hondenvoer aan dat niet duurder is dan gewone hondenvoeding. Dit komt doordat er lokaal wordt geproduceerd met Belgische ingrediënten. Graanvrij hondenvoer is beter verteerbaar, en helpt om mogelijke allergische reacties te verminderen.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag