Wat is het beste hondenvoer voor gewichtsverlies?

Odile Geirnaert
10 augustus 2023
5 min. leestijd

Sommige honden zijn gevoeliger voor overgewicht dan andere. Daarom is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat dieetvoer is en wanneer je moet overschakelen op deze voeding. In deze blog vind je alles wat je moet weten over dieetvoer voor honden en sommen we enkele goede merken voor je op die dieetvoer voor honden aanbieden.

Wat is dieetvoer voor honden?

Dieetvoer voor honden is speciaal samengesteld voedsel dat is ontwikkeld om aan de specifieke voedingsbehoeften van honden met bepaalde gezondheidsproblemen te voldoen. Overgewicht is een veelvoorkomend probleem bij honden en kan leiden tot verschillende gezondheidsrisico’s, zoals gewrichtsproblemen, diabetes, hartziekte en een verminderde levenskwaliteit. Dieetvoer kan helpen om het gewicht van je hond te controleren en overgewicht te verminderen

Wanneer geef ik mijn hond dieetvoeding?

Dieetvoer wordt aanbevolen voor honden die zich in specifieke levensfasen bevinden, zoals puppy’s of oudere honden. Het is ook goed voor honden  met andere gezondheidsproblemen, zoals voedselallergieën, spijsverteringsproblemen, nieraandoeningen, huidaandoeningen of urinewegaandoeningen. Deze speciale voedingsmiddelen zijn ontworpen om de symptomen te verminderen en de gezondheid van je hond te verbeteren.

Hoe laat ik mijn hond afvallen?

Als je hond overgewicht heeft, is het belangrijk dat je op tijd ingrijpt. Je kan je hond op verschillende manier laten afvallen. Hieronder geven we je al enkele tips: 

De juiste voeding

Eerst en vooral is het belangrijk dat je hond de juiste voeding krijgt. Om je hond te laten afvallen, moet je hem een aangepast dieet laten volgen. Just Russel biedt dieetvoer aan die speciaal is samengesteld om je hond te laten afvallen. Het voer bestaat uit allerlei verse ingrediënten en de caloriewaarde ligt ook 20% lager dan gewone hondenvoeding.

Meer beweging

Beweging zal je hond helpen bij het afvallen. Als je hond regelmatig beweegt, verbrandt hij meer calorieën, wat kan helpen om een calorietekort te creëren. Wanneer het energieverbruik gelijk is aan de calorieën die ze binnenkrijgen, kan dit helpen bij het afvallen. Beweging verbetert niet alleen de stofwisseling en verbrandt calorieën, maar het heeft ook andere voordelen, zoals het verbeteren van de spierkracht en de gezondheid van je hond. 

Minder calorieën

Als je hond minder calorieën binnenkrijgt van bijvoorbeeld snoepjes, koekjes of calorierijke brokjes dan zal dit ook een groot effect hebben op het gewicht van je hond. Deze tussendoortjes kunnen vaak ongemerkt veel calorieën toevoegen aan het dieet van je hond. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om de dagelijkse calorieën te verminderen en je hond te helpen met afvallen. 

Beste dieetvoeding voor honden

Merk Gewicht Prijs
Just Russel Op maat Op maat
Royal Canin Satiety 6 kg €45,99
Renske Super Premium Zalm Graanvrij 12 kg €96,85
Cavom Compleet Light 5 kg €24,40
Specific Weight Reduction CRD-1 12 kg €58,99

Het dieetvoer van Just Russel is goedgekeurd door dierenartsen en ze bieden kwaliteitsvolle voeding tegen een betaalbare prijs aan. De voeding is speciaal op maat van de noden van jouw hond. Zowel de samenstelling als de grootte is specifiek voor honden die moeten afvallen. Dit doet Just Russel door te werken met caloriearm dieetvoer. 

Tevreden klanten

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan hier enkele reviews van tevreden klanten. 

Just Russel = kwaliteitsvolle service met een hart voor dieren. Ons keeshondje werd recentelijk opgenomen met pancreatitis waardoor we hem op een low fat dieet moesten zetten. Just Russel verzorgde meteen een aangepaste voeding naargelang zijn noden.

– Ann-Sophie D.

 

Heel fijn merk, onze hond krijgt vanaf het begin deze brokjes en doet het er heel goed op. Gewicht, activiteit en leeftijd kan netjes bijgehouden worden en dan wordt hoeveelheid of zelfs samenstelling aangepast. Fijn team, vlotte service, altijd snel feedback bij een vraag of een wijziging.

– Sofie L.

Moet ik mijn hond nu laten overschakelen op dieetvoer?

Je kan het best overschakelen op dieetvoer als je hond overgewicht heeft. Het kan allerlei gezondheidsrisico’s veroorzaken, dus zorg dat je er tijdig bij bent. Ga ook altijd eens langs bij je dierenarts, deze kan je op weg helpen met het vinden van de juiste voeding. Het is belangrijk dat je als baasje steeds een weloverwogen beslissing neemt bij het kiezen van hondenvoer dat past bij de specifieke behoeften van zijn noden.

 

Dierenarts Joy geeft je graag nog enkele tips mee om je hond op gewicht te houden!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag