De impact van hypoallergeen hondenvoer op de gezondheid van jouw hond

Odile Geirnaert
30 april 2024
5 min. leestijd

De gezondheid van je hond is essentieel voor een gelukkig en actief leven. Helaas kunnen honden, net als mensen, ook last krijgen van huidproblemen. Jeuk, kale plekken, korstjes en schilfers zijn geen pretje voor jouw viervoeter. Scrol verder en ontdek hoe jouw huisdier opnieuw kan genieten van een gezonde vacht.

Positieve effecten van hypoallergeen hondenvoer

De voordelen van hypoallergene hondenvoeding zijn talrijk. De impact van hypoallergeen voedsel op de gezondheid van een hond, die gevoelig is voor allergieën of huidproblemen, is verbazingwekkend. Hypoallergeen voedsel is samengesteld om allergische reacties te verminderen. Daarnaast bevat dit hondenvoer geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen, waardoor het risico op huidirritatie en spijsverteringsproblemen wordt verminderd.

Betere vacht en huid

Honden die last hebben van allergische reacties krabben en likken vaak aan hun huid. Huidproblemen kunnen heel wat ongemakken voor je hond veroorzaken. Hypoallergene hondenvoeding is je redder in nood, want hierbij worden allergenen vermeden en essentiële voedingsstoffen toegevoegd. Deze stoffen ondersteunen de gezondheid van de huid en vacht, waardoor je hond binnenkort weer kan genieten van een gezonde huid en glanzende vacht

Betere spijsvertering

De spijsvertering van jouw viervoeter is heel belangrijk voor zijn algemene gezondheid.  Door ingrediënten te selecteren die licht verteerbaar zijn en geen irriterende stoffen bevatten, kan deze voeding helpen bij het verminderen van maag- en darmproblemen. Je hond zal geen last meer hebben van braken of diarree en zal zelfs minder scheetjes laten. 

Minder allergische reacties

De ingrediënten van hypoallergene voeding worden zorgvuldig geselecteerd. Deze voeding vermijdt allergenen (tarwe, maïs, soja, zuivelproducten en bepaalde vleesproteïnen zoals rundvlees en kip) en voegt essentiële voedingsstoffen toe. Ben je niet zeker of jouw hond een voedselallergie heeft? Voedselallergieën bij honden kan je herkennen aan maag- en darmklachten, hevige jeuk, verminderde eetlust, oorontstekingen, likken aan de poten en een slechte vacht. Hypoallergeen hondenvoer is dus enorm belangrijk voor honden die last hebben van intoleranties en allergische reacties

Meer energie

In hypoallergeen hondenvoer zitten de juiste voedingsstoffen om de vitaliteit van je hond te verbeteren. Essentiële voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, vitaminen en mineralen, zorgen ervoor dat je hond meer energie krijgt. Doordat hypoallergene hondenvoeding de spijsvertering ondersteunt en allergische reacties minimaliseert, kan je hond de voedingsstoffen uit zijn voeding beter opnemen. De hoeveelheid energie die je hond krijgt, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder leeftijd, ras en algemene gezondheid. 

Het beste hypoallergene hondenvoer

Als we de verschillende merken vergelijken die hypoallergeen hondenvoer aanbieden, springt Just Russel er met kop en schouders bovenuit. Om te weten welk hondenvoer het beste is voor jouw hond, lees je best de ingrediëntenlijst eens. De hypoallergene hondenvoeding van Just Russel bevat zalm of eend in plaats van kip of rund (waar veel honden allergisch aan zijn). De voeding is makkelijk verteerbaar en bevat geen zuivel of gluten en er zijn ook graanvrije formules. De dierenartsen van Just Russel werken met een slimme analysetool. Je vult eerst een vragenlijst in en daarna vertelt de dierenarts je wat je hond wel of niet kan eten.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag