Wat zijn de beste hondenbrokken?

Odile Geirnaert
26 november 2023
5 min. leestijd

Heb je geen idee hoe je de beste hondenbrokken voor je viervoeter kiest? Geen nood want in dit artikel leggen we alle belangrijke punten even op een rijtje. Met welke factoren moet je rekening houden en welke merken bieden de beste hondenbrokken aan? Lees het allemaal hieronder! 

Hoe kies je de beste hondenbrokken?

De keuze van de juiste brok is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de juiste ingrediënten en het ras van je hond. Hieronder leggen we alle factoren wat beter uit zodat jij voor beste hondenbrokken kiest. 

Juiste ingrediënten

Het allerbelangrijkste is dat je kiest voor hondenbrokken met de juiste ingrediënten. Veel merken bieden hondenbrokken aan met als hoofdingrediënt granen. Deze merken laat je beter links liggen in de winkel. De beste hondenbrokken hebben vlees of vis als primaire bron. 

Leeftijd

De leeftijd bepaalt ook mee welke hondenbrokken je moet kiezen. Zo moet een puppy aangepaste voeding krijgen voor een optimale groei, en een oudere hond krijgt seniorvoeding.

Ras

Ook het ras van je hond speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de beste hondenvoeding. Zo hebben grote honden(rassen) bijvoorbeeld aangepaste voeding nodig voor gewrichtsondersteuning.

Allergieën 

Tot slot moet je nog rekening houden met de mogelijke allergieën van je hond bij je keuze voor hondenvoeding. Denk hierbij aan voedselallergieën of gewichtsproblemen

Wil je meer weten over voeding voor honden met een allergie, lees dan onze blog over hypoallergene hondenvoeding. Of onze blog over voeding voor honden met gewichtsproblemen

Wat zijn de beste hondenbrokken?

Dit is een handig overzicht met de 5 beste merken van hondenvoeding

Merk Hoeveelheid  Prijs
Just Russel Op maat  Op maat 
Prins Procare Super Active – Hondenvoer 15 kg  € 61,94
Royal Canin Selection Croc Hond 20kg 20 kg  € 54,19
Smolke Adult Grain Free Formula Kip&Lam&Vis  12 kg  € 62,49
Prins procare graanvrij skin & coat 12 kg € 70,95

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag