Just Russel11 makkelijke hondenrassen voor beginners

11 makkelijke hondenrassen voor beginners

Een poedel die toerent naar de camera|Cavalier king charles die naar de camera kijkt|Een hond die in een grasveld staat|Engelse springer spaniël die een wandeling maakt op het strand|Een vlinderhond die in het middel van een grasveld staat|Een poedel die recht in de camera kijkt|Een Shih tzu die een wandeling maakt door een grasveld|Het zijprofiel van een Soft coated wheaten terriër|Een windhond die naar de zijkant kijkt|Een labrador die neerligt in een grasveld met een voetbal voor hem|Een Bichon frisé die voor de camera gesposeert staat|Een Golden retriever die omhoog kijkt|2 honden naast elkaar
odile
25 november 2022
4 min. leestijd

Nog nooit een hond gehad en dus geen flauw benul welke hondenrassen het makkelijkst zijn? Geen nood! Hieronder zetten wij even op een rijtje welke 11 hondenrassen het best zijn voor beginners. Lees dus zeker verder en laat je versieren door een van deze schatjes.

Dit zijn de 11 makkelijke hondenrassen voor nieuwe hondenbaasjes!

Klaar om je eerste hond te adopteren, maar nog niet zeker welk ras het zal worden? Hier zijn alvast 11 makkelijke hondenrassen die perfect zijn voor beginners!

1. Cavalier king charles

Cavalier king charles die naar de camera kijkt

Deze zachtaardige, aanhankelijke hond staat bekend om zijn grote, donkerbruine ogen en korte neus. Ze zijn perfect voor nieuwe hondenbaasjes omdat hun luie kantje meestal de bovenhand heeft. Door hun lange vacht moeten cavaliers wel regelmatig verzorgd en geborsteld worden.

2. Boxer 

Een hond die in een grasveld staat

De boxer mag dan wel ontstaan zijn uit middeleeuwse gevechtshonden, ze houden enorm veel van mensen en zijn erg gehecht aan hun gezin. Bij kinderen zijn deze honden geduldig en beschermend. Hierdoor is de boxer een populaire keuze voor gezinnen. Ook als je een sportieve levensstijl hebt, is dit hondenras perfect voor jou.

3. Engelse springer spaniël

Engelse springer spaniël die een wandeling maakt op het strand

Spaniëls staan bekend om hun ‘eager to please’ mentaliteit. De Engelse springer spaniël houdt dan ook met zijn hele hartje van zijn familie. Ze zijn uitstekende huisdieren voor beginners, maar hebben wel dagelijks beweging nodig. Ook moet de springer regelmatig geborsteld en getrimd worden om hun vacht netjes te houden.

4. Vlinderhondje

Een vlinderhond die in het middel van een grasveld staat

Het vlinderhondje is een klein, vriendelijk hondje met grote oren. Het is een vrolijk en alert ras, dat niet snel verlegen of agressief uit de hoek zal komen. Ze houden ervan om buiten te spelen, maar ook binnenshuis kan je je vlinderhondje perfect entertainen. Daarnaast kan dit hondje goed omgaan met andere huisdieren en kinderen.

5. Poedel

Een poedel die recht in de camera kijkt

De poedel is een intelligent, sportief en mensvriendelijk ras. Ze komen voor in vier maten, voor ieder wat wils dus. Zorg er wel voor dat hij zich niet verveelt, want dan kan hij wel eens kattenkwaad uithalen. Met voldoende beweging voelt de poedel zich overal thuis. Ook verliest deze hond geen haar, dus als je eens geen zin hebt om te stofzuigen zal je niet bedolven worden onder het hondenhaar. Da’s mooi meegenomen!

6. Shih tzu

Een Shih tzu die een wandeling maakt door een grasveld

De shih tzu is een geweldige gezelschapshond met een levendige en vriendelijke houding. Ze hebben weinig beweging nodig en hun lange, weelderige vacht kan kort worden gehouden om het onderhoud ervan te vergemakkelijken. Benieuwd naar andere rustige honden zoals de shih tzu? Neem dan zeker hier een kijkje!

7. Soft coated wheaten terriër

Het zijprofiel van een Soft coated wheaten terriër

De Wheaten Terrier is een gelukkige, zelfverzekerde en waakzame hond. Wheatens zijn over het algemeen zachter dan andere terriërs, maar wil net zoveel beweging krijgen. Ze gaan goed om met kinderen en kunnen zich aan bijna ieder huis aanpassen. De wheaten verliest weinig haar, maar moet wel regelmatig worden geborsteld om zijn vacht mooi te houden.

8. Windhond

Een windhond die naar de zijkant kijkt

Oorspronkelijk werd de windhond gefokt als jachthond om op hazen, vossen en herten te jagen. Het zijn rustige, zachte en aanhankelijke honden die zich overal thuis voelen. Hun favoriete activiteit is lekker liggen niksen op een zachte zetel. Toch hebben jonge windhonden ook beweging nodig. Laat hen dus zeker iedere dag een twintigtal minuutjes wandelen of spelen, maar zorg er wel voor dat dat in een omheind gebied. Anders zou hun jachtinstinct wel eens boven kunnen komen..

9. Labrador

Een labrador die neerligt in een grasveld met een voetbal voor hem

De labrador is niet voor niets een van de meest populaire hondenrassen. Dit erg loyale en aanhankelijke ras is geweldig met kinderen, is makkelijk trainbaar en is vriendelijk tegen vreemden. De labrador retriever voelt zich het best bij een actief gezin waar hij zowel kan spelen en bewegen als knuffelen.

10. Bichon frisé

Een Bichon frisé die voor de camera gesposeert staat

De bichon frisé is een schattige, witte pluizenbol die bekend staat om zijn goed humeur. Het zijn robuuste hondjes met een lief karakter en veel zelfvertrouwen. Ze zijn gek op het gezinsleven, maar met een beetje training kan je ze ook best wel even alleen laten.

11. Golden retriever

Een Golden retriever die omhoog kijkt

Golden retrievers zijn vooral populair door hun enthousiaste, vriendelijke en intelligente aard. Deze honden moeten niet streng opgevoed worden, maar natuurlijk wel met de juiste regels. Op die manier krijg je de meeste liefde van hen terug. De golden retriever voelt zich het meest op zijn plek bij een baasje dat graag actief bezig is.

Ook makkelijke honden kunnen moeilijk worden!

Als baasje is het erg belangrijk om je hond goed op te voeden. Zo leert je viervoeter hoe hij moet gehoorzamen, maar krijgt hij ook meer zelfvertrouwen. Tijdens de training is het belangrijk om goed gedrag te belonen. Als je ervoor kan zorgen dat je pup geen ongewenst gedrag aanleert, scheelt dat heel wat frustratie voor jou en je hond. Voorkomen is dus beter dan afleren. Meer weten over het opvoeden van je puppy? Lees dan zeker deze blog boordevol met tips!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
hond kijkt triest met hoofd op tafel

Hoe help ik mijn hond van verlatingsangst af?

01 december 2021
Alleen zijn is een belangrijke skill voor je hond. Met deze oefeningen leer je je hond dat je altijd op tijd terugkomt en dat het niet nodig is om nerveus te worden.
odile
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
cyriel
Hondennieuws
Verzekerde hond in een veld met paarse lavendelbloemen|Bruine teckel in hondenhotel betaald door verzekering

Is het verstandig om je hond te verzekeren?

12 september 2022
Twijfel je om je hond te verzekeren? Dan helpt deze blog je de knoop door te hakken. Ontdek hier alle voor- en nadelen van een hondenverzekering
odile
Hondennieuws
Kleine witte chihuahua hond zit op bed en lacht|Zwarte Belgische griffon staat op hout in bos als een van kleinste hondenrassen|Zwartbruine chihuahua zit op houten terrasvloer met tong uit zijn mond|Kleinste hondenras zonder vachtverlies Chinese naakthond|Een van de kleinste hondenrassen bruine dwergkeeshond staat op boomstronk in bos|Kleine witte Japanse spaniël hond zit op tegels en kijkt in camera|Russische toy terriër kleine hond staat op bruine grond met wazige achtergrond|Kleine witte vlinderhond zit op boomstronken|Yorkshireterriër ligt op een bankje

Dit zijn de 8 kleinste hondenrassen ter wereld

17 juni 2022
Klein, schattig en overal welkom… De kleinste hondenrassen hebben vele voordelen! Mee eens? Check snel de top kleine hondenrassen in deze blog.
odile
Hondennieuws

Wereldrecord houdende honden

04 maart 2021
De grootste hond ter wereld is 1.12m groot, WOW! Kom hier meer te weten over verschillende wereldrecords van honden.
cyriel
Hondennieuws
witte maltezer hond wordt geknipt door hondenkapster aan huis|Twee witte bichon frisé honden zijn getrimd en poseren in het riet

Dit is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022

27 augustus 2022
Zijn de haren van je hond out of control? Tijd voor een knipbeurt! Maar wat is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022? Ontdek het hier.
odile