De duurste hondenrassen ter wereld

Duurste hondenrassen hond met geld in muil|twee samojeed honden in een bos|tibetaanse mastiff|canadese eskimhond in een open grasveld|egyptische faraohond in een open grasveld|leeuwenhondje in de tuin
Odile Geirnaert
04 maart 2021
3 min. leestijd

De duurste hondenrassen ter wereld? De prijs hangt mee af van de plaats waar je je hond haalt. Zo kan je een hond hebben via een nestje van vrienden, uit het asiel, geadopteerd uit het buitenland of misschien van een fokker. Of komt je pup van een boerderij? Dan heb je er waarschijnlijk minder voor betaald dan bij een fokker. Ook hangt het er van af in welk land je je hond koopt en wat de foklijn van het dier is. In deze blog geven we je een lijst met de duurste hondenrassen ter wereld, op voorwaarde dat ze van een ethische fokker komen. Scrol verder en ontdek de top 5 duurste honden!

5. Egyptische Faraohond – €2.000 tot €6.000

egyptische faraohond in een open grasveld

Op nummer 5 in de top duurste hondenrassen vinden we een eeuwenoud ras waarvan al sporen zijn gevonden die teruggaan tot 4000 jaar voor Christus. Zoals je kan raden, komt de Faraohond oorspronkelijk uit Egypte, maar ook in Malta zal je deze hond veel tegenkomen. Het zijn intelligente honden met een spitse neus en grote oren.

Benieuwd naar de oudste hondenrassen? Ontdek ze in onze blog over de oudste hondenrassen ter wereld!

4. Canadese Eskimohond – €6.000 tot €6.500

canadese eskimhond in een open grasveld

De Canadese Eskimohond of Inuithond is een van de duurste hondenrassen ter wereld. Waarom? Onder meer omdat hij uiterst zeldzaam is, toch zeker in onze contreien. In de jaren 1960 was hij zelfs helemaal uitgestorven. Deze prijzige slede- en jachthond barst van energie en zou je gemakkelijk verwarren met een Husky. Hij vergezelt de inheemse volkeren van Canada en Groenland al meer dan 4000 jaar tijdens de jacht.

3. Leeuwhondje – €4.500 tot €7.000

leeuwenhondje in de tuin

Het Leeuwhondje staat ook wel bekend onder de naam Löwchen. Dit ras heeft zijn naam te danken aan het feit dat de hond wordt getrimd met manen zoals van een leeuw. Dit ras was vooral vroeger populair in Europa onder de welgestelde bevolking. Toch komen er jaarlijks wereldwijd maar een paar honderd puppy’s bij, wat het Leeuwhondje een gewild, zeldzaam en dus duur ras maakt.

2. Samojeed – €3.500 tot €8.500

twee samojeed honden in een bos

De Samojeed wordt ook wel de ‘smiley dog’ genoemd omdat ze altijd een lieve glimlach op hun gezicht dragen. Het zijn sociale honden met een donzige vacht die wel de nodige verzorging vraagt. Dit ras is afkomstig uit Siberië waar ze werden gebruikt om sleeën te trekken en om te jagen. De Samojeed is populair geworden onder welgestelde mensen waardoor de prijs erg hoog ligt.

1. Tibetaanse Mastiff – €7.000 tot meer dan een miljoen euro!

tibetaanse mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld, en ook de duurste. In Azië zijn deze honden immens populair, vooral in China. Daar wordt deze hond als heilig en als geluksbrenger beschouwd. Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse Mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse Mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.

Op zoek naar een grote hond? We bespreken de grootste hondenrassen in deze blog!

Nog meer records op naam van honden vind je hier!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een hond die een bal terugbrengt naar zen baasje|

Hoe laat je je hond apporteren?

22 december 2022
Ook benieuwd hoe je hond laat apporteren? Apporteren is een geweldig leuk spelletje om met je hond te doen, maar hoe begin je er nu aan om dit aan je hond te leren? In deze blog lees je hoe je je hond leert apporteren in drie stappen. Lees snel verder!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Beagle op hondenstrand met blauwe lucht loopt naar camera|Bruine corgi staat op hondenstrand met tong uit mond|Witte maltichon hond ligt op hondenstrand en kijkt naar zonsondergang.|Zwarte bordercollie ligt op wit bankje op de dijk in Knokke|Golden labrador speelt in de zee met blauwe bal in mond

Naar het strand met je hond: dit zijn de 10 leukste hondenstranden!

15 juli 2022
Twijfel je welke stranden ook hondenstranden zijn? Ontdek hier op welke stranden in België en Nederland je hond mag rennen in het zand!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
kleine bruine pomeriaan hond ligt op houten wandelbrug

Wat is de prijs van een Pomeriaan?

06 oktober 2022
Altijd al gedroomd van een klein hondje als huisdier, en denk je aan een keeshondje? Ontdek dan hier de prijs van een pomeriaan!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
baasje wandelt met hond aan de leiband

Help, mijn hond trekt aan de leiband

10 december 2021
Bijna alle hondenbaasjes krijgen ermee te maken: een hond die trekt aan de leiband. Zowel bij een puppy als bij een volwassen hond kan je trekken afleren. Hoe je dat doet, lees je in deze blog
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Waarom loopt mijn hond met zijn staart naar beneden?

24 januari 2023
De staart van een hond zegt erg veel. Een hoge kwispelende staart kennen we: je hond is blij! Maar wat…
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Kleine witte chihuahua hond zit op bed en lacht|Zwarte Belgische griffon staat op hout in bos als een van kleinste hondenrassen|Zwartbruine chihuahua zit op houten terrasvloer met tong uit zijn mond|Kleinste hondenras zonder vachtverlies Chinese naakthond|Een van de kleinste hondenrassen bruine dwergkeeshond staat op boomstronk in bos|Kleine witte Japanse spaniël hond zit op tegels en kijkt in camera|Russische toy terriër kleine hond staat op bruine grond met wazige achtergrond|Kleine witte vlinderhond zit op boomstronken|Yorkshireterriër ligt op een bankje

Dit zijn de 8 kleinste hondenrassen ter wereld

17 juni 2022
Klein, schattig en overal welkom… De kleinste hondenrassen hebben vele voordelen! Mee eens? Check snel de top kleine hondenrassen in deze blog.
Odile Geirnaert
4.8 / 5