Just RusselDe duurste hondenrassen ter wereld

De duurste hondenrassen ter wereld

Duurste hondenrassen hond met geld in muil|twee samojeed honden in een bos|tibetaanse mastiff|canadese eskimhond in een open grasveld|egyptische faraohond in een open grasveld|leeuwenhondje in de tuin
Odile Geirnaert
04 maart 2021
3 min. leestijd

De duurste hondenrassen ter wereld? De prijs hangt mee af van de plaats waar je je hond haalt. Zo kan je een hond hebben via een nestje van vrienden, uit het asiel, geadopteerd uit het buitenland of misschien van een fokker. Of komt je pup van een boerderij? Dan heb je er waarschijnlijk minder voor betaald dan bij een fokker. Ook hangt het er van af in welk land je je hond koopt en wat de foklijn van het dier is. In deze blog geven we je een lijst met de duurste hondenrassen ter wereld, op voorwaarde dat ze van een ethische fokker komen. Scrol verder en ontdek de top 5 duurste honden!

5. Egyptische Faraohond – €2.000 tot €6.000

egyptische faraohond in een open grasveld

Op nummer 5 in de top duurste hondenrassen vinden we een eeuwenoud ras waarvan al sporen zijn gevonden die teruggaan tot 4000 jaar voor Christus. Zoals je kan raden, komt de Faraohond oorspronkelijk uit Egypte, maar ook in Malta zal je deze hond veel tegenkomen. Het zijn intelligente honden met een spitse neus en grote oren.

Benieuwd naar de oudste hondenrassen? Ontdek ze in onze blog over de oudste hondenrassen ter wereld!

4. Canadese Eskimohond – €6.000 tot €6.500

canadese eskimhond in een open grasveld

De Canadese Eskimohond of Inuithond is een van de duurste hondenrassen ter wereld. Waarom? Onder meer omdat hij uiterst zeldzaam is, toch zeker in onze contreien. In de jaren 1960 was hij zelfs helemaal uitgestorven. Deze prijzige slede- en jachthond barst van energie en zou je gemakkelijk verwarren met een Husky. Hij vergezelt de inheemse volkeren van Canada en Groenland al meer dan 4000 jaar tijdens de jacht.

3. Leeuwhondje – €4.500 tot €7.000

leeuwenhondje in de tuin

Het Leeuwhondje staat ook wel bekend onder de naam Löwchen. Dit ras heeft zijn naam te danken aan het feit dat de hond wordt getrimd met manen zoals van een leeuw. Dit ras was vooral vroeger populair in Europa onder de welgestelde bevolking. Toch komen er jaarlijks wereldwijd maar een paar honderd puppy’s bij, wat het Leeuwhondje een gewild, zeldzaam en dus duur ras maakt.

2. Samojeed – €3.500 tot €8.500

twee samojeed honden in een bos

De Samojeed wordt ook wel de ‘smiley dog’ genoemd omdat ze altijd een lieve glimlach op hun gezicht dragen. Het zijn sociale honden met een donzige vacht die wel de nodige verzorging vraagt. Dit ras is afkomstig uit Siberië waar ze werden gebruikt om sleeën te trekken en om te jagen. De Samojeed is populair geworden onder welgestelde mensen waardoor de prijs erg hoog ligt.

1. Tibetaanse Mastiff – €7.000 tot meer dan een miljoen euro!

tibetaanse mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld, en ook de duurste. In Azië zijn deze honden immens populair, vooral in China. Daar wordt deze hond als heilig en als geluksbrenger beschouwd. Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse Mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse Mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.

Op zoek naar een grote hond? We bespreken de grootste hondenrassen in deze blog!

Nog meer records op naam van honden vind je hier!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
|

Zo herken je meteen een broodfokker!

27 oktober 2022
Wil je zeker zijn dat je een hond of kat adopteert bij een ethische fokker? Lees dan hier hoe je een broodfokker kan herkennen en trap niet in de val.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
gelukkige hond in het bos

Populaire hondennamen 2023

23 maart 2021
Er zijn populaire hondennamen, stoere hondennamen, bijzondere, grappige en niet veel voorkomende namen. Maar wij binnen Just Russel vroegen ons af wat de top 10 is van meest populaire hondennamen in België en Nederland. Ontdek ze hier!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Golden retriever in een hotel ligt op luxueus bed

Dit is de prijs voor een hondenhotel deze vakantie!

07 augustus 2022
Spannende reisplannen, maar kan je liefste viervoeter niet mee? Dan maar op hotel! Ontdek hier de gemiddelde prijs voor een hondenhotel in Vlaanderen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Herdershond is aan het stikken in de tuin

Wat te doen als je hond stikt?

03 augustus 2023
Het is heel eng om je hond plots te zien stikken. In zo’n noodsituatie is het van cruciaal belang dat…
Joy Cleymans
Hondennieuws
Een hond die voor de kerstboom ligt

Hoe zet je veilig een kerstboom op met je hond?

20 december 2022
Vraag je je ook af hoe je veilig een kerstboom opzet met een hond? Het is moeilijk te geloven dat een kerstboom gevaarlijk kan zijn voor je hond. Toch is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan bepaalde details tijdens de feestdagen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond kijkt triest met hoofd op tafel

Hoe help ik mijn hond van verlatingsangst af?

01 december 2021
Alleen zijn is een belangrijke skill voor je hond. Met deze oefeningen leer je je hond dat je altijd op tijd terugkomt en dat het niet nodig is om nerveus te worden.
Odile Geirnaert
4.8 / 5