Welke hond heeft de langste tong ter wereld?

Zoey is the dog with the longest tongue
Odile Geirnaert
06 juni 2023
3 min. leestijd

Deze hond heeft een wel heel opmerkelijke eigenschap. Maak kennis met Zoey, de hond met de langste hondentong ter wereld! Deze viervoeter laat iedereen met verbazing achter wanneer ze haar tong van maar liefst 12,7 centimeter aan voorbijgangers laat zien. Ondertussen heeft ze ook het Guinness World Record van langste hondentong ter wereld veroverd. Ontdek hier meer over haar opmerkelijke avontuur. 

Wereldrecord langste hondentong

Guinness World Record heeft Zoey met een tong van maar liefst 12,7 centimeter benoemd tot recordhouder van de langste hondentong ter wereld. Ze is afkomstig uit Louisiana, de Verenigde Staten en is een kruising tussen een labrador en een Duitse herder.  Haar tong is een ware attractie en trekt veel aandacht van voorbijgangers tijdens het wandelen met haar baasjes Drew en Sadie Williams.

Hoe heeft Zoey deze prijs gekregen?

Zoey kreeg al heel wat opmerkingen van voorbijgangers over haar opmerkelijke tong. Haar baasje Drew bezocht de Guinness-website en ontdekte dat er op dat moment geen record meer was. De vorige recordhouder was een sint-bernard met een tong van 18,58 centimeter, maar hij was ondertussen al overleden. Sadie en Drew besloten de uitdaging aan te gaan en stuurden afmetingen, foto’s en video’s op naar Guinness World Record. Na een viertal maanden ontvingen ze het felbegeerde certificaat in de post: Zoey is nu officieel recordhouder van de levende hond met de langste tong ter wereld!

Ben je benieuwd naar nog meer recordhoudende honden? Lees dan hier over de oudste hond ter wereld Bobbi of lees onze blog over alle honden met een wereldrecord!

Kijk hier naar de langste hondentong ter wereld!

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag