Just RusselHet verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

Odile Geirnaert
03 februari 2023
3 min. leestijd

In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.

De geschiedenis van Bobi, de oudste hond ter wereld

Bobi, de oudste hond ter wereld, heeft een bijzondere geschiedenis. Hij is een van de drie puppies uit een worp en werd geboren in 1992 in Conqueiros. Oorspronkelijk was Bobi bedoeld om afgemaakt te worden, maar gelukkig ontsnapte hij en werd hij opgenomen in de familie Costa.

Bobi heeft een gezonde en actieve levensstijl geleid, maar begint nu op oudere leeftijd te merken dat zijn gezondheid achteruitgaat. Hoewel hij problemen heeft met lopen en zien, is hij nog steeds “één uit duizend” volgens zijn baasje Leonel Costa.

Bobi’s verhaal laat zien hoe belangrijk een gezonde en actieve levensstijl is voor het behouden van een gezonde leeftijd. Laten we hopen dat Bobi nog vele gelukkige jaren heeft met zijn familie.

Welk ras heeft de oudste hond ter wereld?

Het ras van de oudste hond ter wereld is een Portugese hond.

Hoe oud is de oudste hond ter wereld?

Bobi is 30 jaar en 243 dagen oud is volgens Guinness World Records.

Hoe wordt mijn hond even oud als Bobi?

Het is geen geheim dat gezonde hondenvoeding een significante impact kan hebben op hun gezondheid en levensduur. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor goedkopere, op grote schaal geproduceerde hondenvoeding te kiezen, kunnen de lange-termijn effecten van deze diëten verwoestend zijn. Ze bevatten niet alleen vaak ingrediënten en vulstoffen van lage kwaliteit, maar nemen ook niet de individuele behoeften en gezondheidstoestand van je huisdier in het achterhoofd.

Leonel Costa, de eigenaar van Bobi, heeft altijd gezorgd dat zijn hond de best mogelijke voeding krijgt. Bobi’s dieet bestaat uit voedsel van hoge kwaliteit zonder kruiden en hij drinkt ongeveer één liter water per dag. Leonel zorgt er ook voor dat Bobi volgens zijn individuele behoeften en gezondheidstoestand wordt gevoed, zodat zijn dieet op maat is gemaakt.

Het belang van een op maat gemaakt dieet kan niet worden overschat. Net als bij mensen heeft elke hond zijn eigen unieke voedingsbehoeften gebaseerd op factoren zoals leeftijd, ras, grootte en activiteitsniveau. Een dieet dat geschikt is voor een hond kan niet geschikt zijn voor een andere en het voeren van een dieet dat niet aan de behoeften van uw huisdier is aangepast, kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, ondervoeding en zelfs orgaanfalen.

Hondenvoeding op maat zoals bij Bobi

Wil jij ook hondenvoeding op maat voor jouw hond? Ontdek het dan hier.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Hond met bril|Hond met een koptelefoon op zijn kop

9 leuke weetjes over honden voor echte kenners!

01 maart 2022
Ben jij een nieuwsgierige hondenliefhebber? Dan is deze blog zeker iets voor jou. Ontdek hier 9 leuke weetjes over honden!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Golden retriever puppy's spelen met elkaar in gras als socialisatie

Hoe socialiseer ik mijn puppy?

29 april 2021
Het socialiseren van je puppy is enorm belangrijk! Het zorgt voor een aangename, leuke gezinshond die kan omgaan met mensen, dieren en kinderen. Lees alles over de socialisatie van je puppy in deze blog!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Kleine witte chihuahua hond zit op bed en lacht|Zwarte Belgische griffon staat op hout in bos als een van kleinste hondenrassen|Zwartbruine chihuahua zit op houten terrasvloer met tong uit zijn mond|Kleinste hondenras zonder vachtverlies Chinese naakthond|Een van de kleinste hondenrassen bruine dwergkeeshond staat op boomstronk in bos|Kleine witte Japanse spaniël hond zit op tegels en kijkt in camera|Russische toy terriër kleine hond staat op bruine grond met wazige achtergrond|Kleine witte vlinderhond zit op boomstronken|Yorkshireterriër ligt op een bankje

Dit zijn de 8 kleinste hondenrassen ter wereld

17 juni 2022
Klein, schattig en overal welkom… De kleinste hondenrassen hebben vele voordelen! Mee eens? Check snel de top kleine hondenrassen in deze blog.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
gelukkige hond in het bos

Populaire hondennamen 2023

23 maart 2021
Er zijn populaire hondennamen, stoere hondennamen, bijzondere, grappige en niet veel voorkomende namen. Maar wij binnen Just Russel vroegen ons af wat de top 10 is van meest populaire hondennamen in België en Nederland. Ontdek ze hier!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Hond die in de auto zit en uit het raam kijkt|Hond in de auto die uit het raam kijkt

Hoe vervoer je een pup in de auto?

27 december 2022
Moet je dringend naar de winkel, maar heb je geen opvang voor je pup? Simpel! Neem je puppy mee in je auto. We geven je enkele tips om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor je puppy. 
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die neerligt

Wat zijn de kenmerken van een getraumatiseerde hond?

30 december 2022
Is je hond angstig voor mensen of eerdere voor andere honden? Het is duidelijk dat hij een trauma heeft. Lees snel deze blog en kom alles te weten over getraumatiseerde honden.
Cyriel Van Steen
4.8 / 5