Wereldrecord houdende honden

Cyriel Van Steen
04 maart 2021
3 min. leestijd

Zeus de deense dog met zijn 1.12 meter schouderhoogte

Wie kent het niet, het Guiness Book of World Records. In dit boek, dat elk jaar uitkomt, staan alle wereldrecords ter wereld. Dit kan van alles zijn, een wereldrecord hamburgers eten in 1 minuut, wie het snelste de Mount Everest kan beklimmen of het grootste gebouw ter
wereld. Ook dieren kunnen meedoen en krijgen eeuwige roem als ze een plekje in het boek krijgen. Hieronder lees je over een aantal bijzondere honden die allen een record op hun naam hebben staan.

’s Werelds grootste en kleinste hond

De titel van grootste hond ter wereld staat op het moment op de naam van een Deense Dog genaamd Zeus. Met een schofthoogte van 1,1 meter wanneer hij op 4 poten staat, is dit een grote jongen. Aan de andere kant heb je ook nog de kleinste hond ter wereld. Niet heel verassend, maar het is een Chihuahua. Hondje Millie strijkt met deze eer met een schofthoogte van slechts 9,65 centimeter.

Oudste hond ter wereld

oudste-hond-ter-wereld

De titel van oudste hond ter wereld gaat naar de inmiddels overleden Australian Cattle Dog genaamd Bluey. Een Australiër kreeg Bluey als pup in het jaar 1910, in 1939 pas werd de hond ingeslapen als gevolg van ouderdomsdomskwalen. Al met al is Bluey 29 jaar en 5 maanden oud geworden. Nu staan Cattle Dogs er wel om bekend dat ze oud kunnen worden, maar 29 jaar is ongekend.

Grootste nest met pupp’s

Puppy’s zijn hartstikke leuk en schattig, maar je hebt natuurlijk wel wat werk aan met de verzorging ervan. Laat staan als je er 24 hebt. Deze eer gaat naar de Napolitaanse Mastiff genaamd Tia, die 24 pups kreeg tijdens 1 dracht. Er ontstonden wel complicaties en Tia had een keizersnede nodig om alle pups ter wereld te brengen. Drie van de pups overleden helaas gauw na de geboorte.

Bizarre wereldrecords

Naast de ‘normale’ wereldrecords, zijn er ook nog een aantal die wel bijzonder zijn te noemen. Wat dacht je van de snelste hond op een scooter, behaald door hond Norman. Of het record van de meeste tennisballen tegelijk in de bek stoppen, behaald door Augie de
Golden Retriever in 2003 die er 5 tegelijk in de bek kon stoppen. Misschien kan je zelf ook wel een gekke uitdaging bedenken voor je hond en wie weet zien we jouw hond terug in de volgende blog!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag