Dit zijn de top 7 grootste hondenrassen aller tijden!

Twee Afghaanse windhonden zitten naast elkaar voor herfstlandschap als grootste honden ter wereld|Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond|Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt|Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver|Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links|Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst|Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen|Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt
Odile Geirnaert
21 juni 2022
3 min. leestijd

Big, bold and beautiful. Dat zijn de grootste hondenrassen zeker en vast. Ben jij op zoek naar een extra large hond voor de stevigste knuffels? Dan zit je met een hondenras uit deze top 7 grootste hondenrassen goed. 

Top 7 grootste hondenrassen ter wereld

Benieuwd naar de grootste hondenrassen aller tijden? Dit is de top 7: 

1. Duitse Dog

Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond

Het grootste hondenras ter wereld is de Duitse of Deense Dog. Deze grote vriendelijke reus bereikt een schofthoogte tot 1 meter en gewicht van 60 kilogram. Hij werd vroeger ingezet voor de jacht op everzwijnen, herten en zelfs beren. Maar van dat jachtinstinct blijft weinig over. Liever chill dan moe, is zijn leuze.

Op zoek naar een rustig hondenras? Lees dan zeker ook onze blog over de 10 rustigste hondenrassen. 

2. Ierse Wolfshond

Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt

Dit grote hondenras uit Ierland is de ruwharige versie van de nummer één in deze lijst. Als vecht- en jachthond voor beren, had de Ierse Wolfshond zijn formaat mee. Met een schofthoogte tot 95 centimeter en een gewicht van zo’n 60 kilogram, volgt deze hond de Duitse Dog op de voet op als een van de grootste hondenrassen. Hij heeft ook letterlijk en figuurlijk een groot hart. Want het ras is van nature heel vriendelijk en tolerant.

3. Afghaanse Windhond

Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver

De Afghaanse Windhond bewijst dat een groot hondenras niet altijd breed en stoer is. Dit elegante ras is zo’n 70 centimeter groot en weegt gemiddeld 20 kilogram. Groot en slank, zoals een echt catwalkmodel betaamt. Dankzij zijn ongelooflijk uithoudingsvermogen jaagt de Afghaanse Windhond  in het Afghaanse berggebied op hazen en gazellen, en blijven vossen, wolven en sneeuwluipaarden op afstand.

Lees ook zeker onze blog over de mooiste hondenrassen!

4. Kangal

Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links

De herkomst van dit grote hondenras ligt in Kangal, een Turks district in de provincie Sivas. Daar beschermt de Kangal herders en kuddes tegen wolven, beren en jakhalzen. Dit vierde grootste hondenras staat het liefst op eigen benen, die zijn schoft zo’n 85 centimeter boven de grond tillen en gemiddeld 55 kilogram dragen. Wist je trouwens dat de Kangal een Anatolische herder is, maar dat niet elke Anatolische herder een Kangal is?

5. Broholmer

Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst

De Broholmer, een groot Deens hondenras, behoort tot de mastiffs, maar dan van het atletische type. Deze waakse hond wordt wel 75 centimeter hoog en weegt ruim 60 kilogram. Het ras was met uitsterven bedreigd en is tot op vandaag zeldzaam. Net zoals de meeste mastiffs moest de Broholmer vee en erf bewaken en op groot wild jagen. Vandaag is hij met de nodige beweging een tolerante gezinshond. 

6. Boerboel

Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen

Op zoek naar een zwaarder kaliber? De Boerboel is een van de grootste honden met Zuid-Afrikaans bloed. Met een schofthoogte tot 70 centimeter en een gewicht tot 85 kilogram, hou je de Boerboel liever te vriend. Deze waakhond heeft veel beweging nodig en deinst voor niets terug. Met de juiste socialisatie kan deze stoere hond ook veilig met kinderen en andere dieren overweg. 

7. Engelse Mastiff

Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt

De troffee van het zwaarste hondenras gaat naar de Engelse Mastiff. De grootste exemplaren worden zo’n 90 centimeter hoog en wegen wel 100 kilogram. Deze goedzak werd vroeger door de Romeinen gebruikt als vechthond. Wil je er eentje in huis, dan heb je er dus alle belang bij hem goed te socialiseren en op te voeden. 

Eerder op zoek naar een klein hondenras? Ontdek onze top 7 kleinste hondenrassen.

Download hier een overzicht van wat je hond wel of niet mag eten!

[fluentform id=”17″]

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
baasje wandelt met hond aan de leiband

Help, mijn hond trekt aan de leiband

10 december 2021
Bijna alle hondenbaasjes krijgen ermee te maken: een hond die trekt aan de leiband. Zowel bij een puppy als bij een volwassen hond kan je trekken afleren. Hoe je dat doet, lees je in deze blog
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond kijkt droevig naar buiten

Hoelang kan mijn hond alleen zijn?

12 november 2021
Geen enkele hond vindt het leuk om lang alleen te zijn. Hoe lang jouw hond alleen kan zijn hangt af van verschillende factoren. Ontdek ze hier.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
A dog drinking from a metal bowl

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

23 december 2022
Water is net zo belangrijk voor jezelf als je hond! Het is essentieel voor je hond om te normaal te functioneren en overleven. Hoe veel je hond moet drinken, is afhankelijk van verschillende factoren. Vers en schoon water moet altijd beschikbaar zijn.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Bruine slimme hond met bril leest boek|Slimme witte poedel staat op gras|Slimme hond bordercollie ligt op boomstam en kijkt in camera|Slimme hond grijze dwergschnauzer staat op gras met tong uit zijn mond|Witbruine papillon staat als een van de slimste honden op een weg en kijkt in de camera|Bruine Duitse herder kijkt slim in de camera en ligt op gras|Slimme zwarte hond schipperke staat naast een steen met tong uit zijn bek|Slimme hond springer spaniël staat in grasveld|Zwarte rottweiler staat aan vijver met eenden en kijkt in de camera|Blonde golden retriever hond kijkt al zittend slim in de camera|Slimme dobermann hond ligt op gras met mond open|Intelligent blond keeshondje zit op mos met boom op de achtergrond|Donkerbruine Tervuerense herder staat in veld en kijkt in de camera met tong uit zijn bek|Grijze Australian cattle dog zit slim in een grasveld met tong uit zijn mond|Slimme hond shetland sheepdog staat op bevroren gras|Slimme corgi hond staat op bergje bruine blaadjes|Bruine labrador loopt door gras met oranje frisbee in zijn mond

Ontdek de top 16 slimste honden!

15 juli 2022
De slimste honden ter wereld kunnen supersnel nieuwe commando’s aanleren en gehoorzamen zonder verpinken. Ontdek hier de top 16 slimme honden!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Herdershond is aan het stikken in de tuin

Wat te doen als je hond stikt?

03 augustus 2023
Het is heel eng om je hond plots te zien stikken. In zo’n noodsituatie is het van cruciaal belang dat…
Joy Cleymans
Hondennieuws

Waarom stinkt de stoelgang van mijn hond zo sterk?

06 februari 2023
Dat de stoelgang van je hond stinkt is normaal, maar in sommige gevallen kan de geur zelfs ondraaglijk zijn. In deze blog bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van een sterk ruikende hondenontlasting en wat je kunt doen om de geur te verminderen.
Cyriel Van Steen
4.8 / 5