Corona treft ook honden

hond op straat met de vraag om te adopteren|honden achter een hek
Odile Geirnaert
29 december 2020
2 min. leestijd

Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Dus waarom geen hond adopteren? Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn mensen die alleen wonen, sneller geneigd om een trouwe viervoeter in huis te nemen, omdat je nergens zoveel onvoorwaardelijke liefde krijgt. Wat doet Corona nu precies voor honden en is een hond adopteren een goed idee?

Een hond adopteren

Veel mensen die beslissen om een hond in huis te nemen, kiezen voor een puppy. Maar het kan ook anders: er zijn nog oneindig veel hondjes uit het asiel die een baasje zoeken. De ideale kans om die beestjes een tweede kans te geven!

Door deze ongewone omstandigheden komt het besef bij vele mensen dat een wandeling met een hond de perfecte ontspanning biedt én nog eens goed is voor je hond én jezelf. Hierdoor is het cijfer van aantal adopties van honden in België sinds de coronacrisis opmerkelijk gestegen. Wie had gedacht dat deze pandemie nog voordelen zou bieden?

honden achter een hek

Sommige dierenasielen die niet kunnen rekenen op de financiële steun van de overheid, laten adopties van honden toch nog toe, maar zijn extra voorzichtig. De asielen zijn gesloten, maar voor wie een hond wilt adopteren, gaan de deuren op afspraak wel open!

De omstandigheden in de asielen zijn nu ook streng aangescherpt, de vrijwilligers die vroeger langskwamen om dagelijks met de honden te gaan wandelen, mogen dit nu niet meer doen. Toch blijven er een select aantal vrijwilligers paraat om de dieren te voederen en soms uit te laten.

Dit is met andere woorden de uitgelezen kans om zowel jezelf als een hond een betere gemoedstoestand te garanderen. Een betere plek voor jezelf en voor je toekomstige hond!

Wil je graag een hond adopteren? Voor meer informatie omtrent de honden die ter beschikking zijn voor adoptie kan je terecht op de website van de vlaamse overheid.

Gerelateerde blogposts over wat Corona betekend voor de honden

  1. Is het Coronavirus gevaarlijk voor honden en andere huisdieren?
  2. Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet
Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Hond met bril|Hond met een koptelefoon op zijn kop

9 leuke weetjes over honden voor echte kenners!

01 maart 2022
Ben jij een nieuwsgierige hondenliefhebber? Dan is deze blog zeker iets voor jou. Ontdek hier 9 leuke weetjes over honden!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Man knuffelt met bruine hond op tapijt op wereld hondendag|Hond in dierenasiel kijkt door hekken

Op 26 augustus vieren we Wereld Hondendag!

23 augustus 2022
Op 26 augustus is het Wereld Hondendag! Benieuwd waarom die dag bestaat en hoe je dat het beste viert? Ontdek het in deze blog.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Hond likt aan zijn poot

Waarom likt mijn hond aan zijn poot?

05 januari 2023
Likt je hond vaak aan zijn poot of poten? Dat kan wijzen op een probleem zoals een allergie, een wondje of parasieten. In ieder geval iets om in ‘t oog te houden dus! Ontdek snel de verschillende redenen voor de likdrang van je hond. 
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Meisje en witte hond zitten op de vloer voor schuifraam

Wat kost het om een hond te verzekeren?

01 september 2022
Vind je je eigen ziekteverzekering handig en wil je ook een voor je hond? Lees dan hier wat het kost om je hond te verzekeren en wat inbegrepen is.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws

Waarom stinkt de stoelgang van mijn hond zo sterk?

06 februari 2023
Dat de stoelgang van je hond stinkt is normaal, maar in sommige gevallen kan de geur zelfs ondraaglijk zijn. In deze blog bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van een sterk ruikende hondenontlasting en wat je kunt doen om de geur te verminderen.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Engelse buldog hond zit in de hoek als straf

Je hond straffen: wat je zeker niet mag doen!

04 juni 2022
Als je je hond verkeerd corrigeert wanneer hij zich misdraagt, zal dat averechts werken. Lees hier tips om je hond correct te straffen!
Odile Geirnaert
4.8 / 5