Corona treft ook honden

hond op straat met de vraag om te adopteren|honden achter een hek
Odile Geirnaert
29 december 2020
2 min. leestijd

Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Dus waarom geen hond adopteren? Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn mensen die alleen wonen, sneller geneigd om een trouwe viervoeter in huis te nemen, omdat je nergens zoveel onvoorwaardelijke liefde krijgt. Wat doet Corona nu precies voor honden en is een hond adopteren een goed idee?

Een hond adopteren

Veel mensen die beslissen om een hond in huis te nemen, kiezen voor een puppy. Maar het kan ook anders: er zijn nog oneindig veel hondjes uit het asiel die een baasje zoeken. De ideale kans om die beestjes een tweede kans te geven!

Door deze ongewone omstandigheden komt het besef bij vele mensen dat een wandeling met een hond de perfecte ontspanning biedt én nog eens goed is voor je hond én jezelf. Hierdoor is het cijfer van aantal adopties van honden in België sinds de coronacrisis opmerkelijk gestegen. Wie had gedacht dat deze pandemie nog voordelen zou bieden?

honden achter een hek

Sommige dierenasielen die niet kunnen rekenen op de financiële steun van de overheid, laten adopties van honden toch nog toe, maar zijn extra voorzichtig. De asielen zijn gesloten, maar voor wie een hond wilt adopteren, gaan de deuren op afspraak wel open!

De omstandigheden in de asielen zijn nu ook streng aangescherpt, de vrijwilligers die vroeger langskwamen om dagelijks met de honden te gaan wandelen, mogen dit nu niet meer doen. Toch blijven er een select aantal vrijwilligers paraat om de dieren te voederen en soms uit te laten.

Dit is met andere woorden de uitgelezen kans om zowel jezelf als een hond een betere gemoedstoestand te garanderen. Een betere plek voor jezelf en voor je toekomstige hond!

Wil je graag een hond adopteren? Voor meer informatie omtrent de honden die ter beschikking zijn voor adoptie kan je terecht op de website van de vlaamse overheid.

Gerelateerde blogposts over wat Corona betekend voor de honden

  1. Is het Coronavirus gevaarlijk voor honden en andere huisdieren?
  2. Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet
Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een jonge vrouw die glimlacht naar de camera en omringt is door verschillende honden

Hoe zeg je in hondentaal “ik hou van je”?

20 november 2022
We hebben zoveel liefde te geven aan onze hondjes! Maar hoe kan je dit nu tonen aan je hond in hondentaal? Lees verder en ontdek het hier!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Vrouw knuffelt hond met verzekering in Vlaanderen

Dit zijn de verzekeringen voor honden in Vlaanderen

01 januari 1970
Hoorde jij over hondenverzekeringen en wil je er een voor je liefste huisdier? Slim! Ontdek hier alle verzekeringen in Vlaanderen en hun voor- en nadelen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Kleine bruine hond loopt weg op straat|Honden zijn weggelopen om te paren en ruiken aan elkaar op heuvel met gras en blauwe hemel

Help, mijn hond loopt weg! Dit doe je eraan.

23 augustus 2022
Paniek, je hond loopt weg! Hier vind je de 5 belangrijkste redenen waarom je hond de benen neemt en hoe je hem zijn vluchtgedrag afleert.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een puppy die slaapt

Je puppy ophalen: alles wat je moet weten

04 januari 2023
Je bent best goed voorbereid wanneer je je nieuwe puppy gaat ophalen. We geven je enkele handige tips om de thuiskomst zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
baasje wandelt met hond langs zonnebloemen

Wandelingen met je hond

28 oktober 2021
Wandelen met je hond is voor vele hondenbaasjes de ultieme ontspanning. Naast het feit dat je hond blij en (hopelijk) wat kalmer is, is het voor jou ook voordelig. Je komt buiten en je beweegt, maar je moet er natuurlijk wel tijd voor vrijmaken.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Dog licking his nose

Stress bij honden: hoe te herkennen en wat te doen?

13 januari 2022
Stress bij honden kan verschillende oorzaken en symptomen hebben. Gelukkig kan jij helpen de stress bij je hond te verminderen. Lees er alles over in deze blog.
Odile Geirnaert