Hier vind je alle honden ter adoptie in Antwerpen!

Een puppy in het hondenasiel
Odile Geirnaert
10 november 2022
4 min. leestijd

Altijd al een hond in huis willen nemen? Overweeg dan zeker om een hond uit het asiel te adopteren. Verschillende asielen verspreid over België zitten namelijk vol met honden die wachten op hun gouden mandje. In deze blog gaan we wat dieper in op honden ter adoptie in Antwerpen. Lees dus zeker verder om meer te weten te komen over een hond adopteren in Antwerpen.

Wat zijn de voordelen van een hond ter adoptie in huis nemen?

Wanneer je zelf niet goed weet welk ras het best past bij jouw levensstijl, dan kan een asiel jou helpen met de perfecte match vinden. Zo zal je bij interesse in een asielhond meestal een vragenlijst moeten invullen. Zo krijgt het asiel een beter beeld over je huidige situatie. 

Verder worden asielhonden aan een grondig medisch onderzoek onderworpen en hebben ze dus al hun nodige vaccinaties gehad. Ook worden ze preventief behandeld voor parasieten en zijn ze gesteriliseerd of gecastreerd

Het grootste voordeel van een hond adopteren is de tweede of derde kans die je geeft aan de hond voor een gouden mandje. Deze honden worden vaak afgestaan en wachten soms maanden of jaren op een tweede kans. Adopteren bezorgt zowel een goed gevoel bij jezelf als bij de hond die eindelijk een gouden mandje heeft gevonden. 

Hoeveel kost een hond ter adoptie in Antwerpen gemiddeld?

De prijs voor een hond te adopteren uit een asiel ligt gemiddeld tussen de € 125 en € 300. Voor een teefje zal je al snel iets meer betalen, aangezien de sterilisatie ook duurder is. Ook de leeftijd van de hond speelt hierin een rol. Zo kan de prijs voor een puppy oplopen tot € 400 en kan je een senior hond soms al onder de € 100 meekrijgen. 

Waar vind ik een hond ter adoptie in Antwerpen?

Via onderstaande website kan je alle honden zien die ter adoptie staan in Vlaanderen. Deze kan je filteren op regio, geslacht, leeftijd etc. 

Verder zijn er ook verschillende Facebookgroepen waarop je verschillende adoptiehonden kan terugvinden. Zo worden er via de groep “Belgische asielhonden ter adoptie” regelmatig posts gedeeld van asielen die een hond ter adoptie hebben. 

1. Animal Welfare Projects Jodipro VZW

SELSAETENSTRAAT 43

2160 WOMMELGEM

 

2. Dierenasiel Canina VZW

KIEVITSTRAAT 40

2910 ESSEN

 

3. Chez Swa VZW

SIJSJESSTRAAT 36

2340 BEERSE

 

4. KMDA Kontich VZW

MOORSTRAAT 2

2550 KONTICH

 

5. Dierenasiel Schoten

SLUIZENSTRAAT 119

2900 SCHOTEN

 

6. Dierenasiel Unco Jerry Kempen VZW

DE MERODEDREEF 137 B

2260 WESTERLO

 

7. Dierenbescherming Mechelen

SLACHTHUISLAAN 3

2800 MECHELEN

 

8. Dierenwereldkruis VZW

HEMELRIJKEN 24

2870 PUURS SINT-AMANDS

 

9. Harten-diefjes

BRUGGESTRAAT 32

2240 ZANDHOVEN

 

10. Het dierenthuisje VZW

RENDERSVENSEDIJK 4

2440 GEEL

3 dingen waarop je moet letten als je een hond ter adoptie in huis neemt

1. Sommige honden komen in het asiel terecht wegens verwaarlozing of mishandeling. Je moet dus als toekomstig baasje zeker zijn dat je de uitdaging aan kan, maar je moet ook zeer veel geduld hebben. Asielmedewerkers zullen hier altijd eerlijk over communiceren en ook de noden van de hond meegeven.

2. Zorg dat je woning klaar is voor een hond. Zowel binnen als buiten moet je adoptiehond genoeg ruimte hebben. Woon je op een appartement zonder tuin? Ga dan op regelmatige tijdstippen eens buiten met je hond.

3. Ook een hond adopteren kost geld. Niet alleen de kosten die je betaalt aan het asiel komen hierbij kijken, maar ook op lange termijn zijn er heel wat kosten verbonden aan een hond, denk aan dierenartskosten, voeding, speelgoed, opvang, etc.

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag