Corona Direct wordt Belfius Direct!

Corona Direct verandert van naam naar Belfius Direct verzekeringen
Odile Geirnaert
11 juli 2023
4 min. leestijd

Zeg niet langer Corona Direct maar Belfius Direct! Onze partner voor hondenverzekeringen verandert van naam. Wordt enkel de naam veranderd of wijzigen er nog zaken? Je leest hier welke gevolgen dit voor jou meebrengt! 

Brengt de naamsverandering nog andere veranderingen met zich mee?

Neen, de naamsverandering brengt geen andere veranderingen met zich mee. Corona Direct mag dan wel Belfius Direct geworden zijn, alles blijft hetzelfde. Klanten hoeven niks te doen want alle contractvoorwaarden en clausules blijven hetzelfde! Daarnaast blijven ook alle documenten (waaronder uw verzekeringskaart) hetzelfde.

Welke diensten biedt Belfius Direct aan?

Belfius Direct is een Belgisch verzekeringsbedrijf, jullie kennen ze ongetwijfeld als Corona Direct. Ze hebben een groot aanbod aan verzekeringen waaronder familiale verzekeringen, auto- en motorverzekeringen, woningverzekering en nog veel meer. Tegenwoordig bieden ze in samenwerking met Just Russel ook hondenverzekeringen aan.

Wat is een hondenverzekering?

Samen met Just Russel heeft Belfius direct een verzekering voor honden op de markt gebracht. Een huisdierenverzekering, waaronder een hondenverzekering, werkt zoals een ziekteverzekering. Op die manier ben je beschermd tegen onverwachte hoge dierenartskosten. Maar de hondenverzekering van Belfius Direct geeft je ook:

  • Een advertentiebudget wanneer je hond wegloopt of zoek is
  • Een terugbetaling van je reis wanneer je deze moet annuleren door ziekte van je hond
  • Een vergoeding wanneer je hond overlijdt door ziekte of ongeval
  • Een vergoeding bij diefstal of verlies van je hond

Hoe werkt een hondenverzekering bij Belfius Direct?

Belfius Direct verzekeringen, vroeger Corona Direct, werkt met drie verschillende formules: brons, zilver en goud. Elke formule heeft zijn eigen kenmerken en prijs. We leggen ze graag uitgebreid aan je uit.

Belfius Direct brons

De bronzen formule van Belfius Direct is de goedkoopste formule die ze aanbieden. Dit weerspiegelt zich dan ook met wat je ervoor in de plaats krijgt. De bronzen formule betaalt jouw dierenarts- en behandelingskosten tot €1 500 terug. Deze hondenverzekering geeft jou geen advertentiebudget bij verlies, geen vergoeding bij overlijden door ziekte of ongeval en compenseert je reis niet wanneer die geannuleerd moet worden door je hond.

Belfius Direct zilver

De zilveren hondenverzekering van Belfius Direct biedt al heel wat meer dan de bronzen formule. Dierenarts- en behandelingskosten worden tot €2 500 terugbetaald. Daarnaast krijg je tot €400 bij overlijden door ziekte en krijg je hetzelfde bedrag bij diefstal of verlies. Je krijgt ook voor €400 advertentiebudget mocht jouw hond weg lopen. Indien je reis geannuleerd dient te worden omdat je maatje ziek is, ontvang je tot €750.

Belfius Direct goud

De gouden formule binnen de hondenverzekering van Belfius biedt alles wat je maar kan wensen. Zo worden je dierenartskosten tot €3 500 terugbetaald en krijg je tot €750 wanneer jouw hond overlijdt door ziekte of ongeval en bij diefstal of verlies. Wanneer hij wegloopt krijg je ook tot €750 om een zoektocht te organiseren. Tot slot krijg je tot €2000 terugbetaald mocht je reis geannuleerd worden vanwege je hond.

Benieuwd wat een hondenverzekering kost voor jouw trouwe viervoeter? Hier kan je gratis jouw prijs berekenen!

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
franse bulldog op een bed|cavalier king charles spaniel in een park|chow chow in de tuin|dwergpinscher in de zetel|engelse bulldog aan het spelen op een grasveld|mopshond onder de lakens in bed|shih tzu aan het wandelen op straat|tibetaanse spaniel op een grasveld|amerikaanse cocker spaniel in een grasveld|basset hound in de tuin|boston terrier in een graanveld

Welke hondenrassen zijn het beste voor een appartement?

30 april 2021
Welke hondenrassen passen op een appartement? Ontdek hier de top10 hondenrassen.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Oververhitte hond met zijn tong uit zijn bek

Voorkom een oververhitte hond met onze 7 tips!

03 januari 2023
Strandstoel, check! Cocktail, check! Het is weer zomer, de dagen zijn extra lang en je wil zo veel mogelijk tijd buiten spenderen met je hond. Zalig toch? Alleen gaan honden en warm weer niet zo goed samen.
Joy Cleymans
Hondennieuws
Hoeveel kost een hond? Puppy met geld ligt op tafel

Hoeveel kost een hond? Ontdek het hier!

12 augustus 2022
Kriebelt het om een hond te nemen? En vraag je je nu af: “Hoeveel kost een hond?”. Krijg hier een totaalprijs, aankoopprijs en maandelijkse kosten!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

11 speelse hondenrassen voor eindeloos speelplezier

15 augustus 2022
Op zoek naar een speels hondenras dat gek is op ravotten of een rondje hardlopen? Ontdek de 11 meest speelse hondenrassen in deze blogpost!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Zo maak je watermeloenijs voor je hond

06 januari 2023
Je eet zelf graag een ijsje en je wil voor je hond een gezond alternatief voorzien. Dit ijsje is niet alleen lekker maar ook de ideale verfrissing voor je hond tijdens de warme zomermaanden. Lees hier hoe je stap voor stap lekkere hondenijsjes kunt maken!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
witte maltezer hond wordt geknipt door hondenkapster aan huis|Twee witte bichon frisé honden zijn getrimd en poseren in het riet

Dit is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2023

27 augustus 2022
Zijn de haren van je hond out of control? Tijd voor een knipbeurt! Maar wat is de prijs van een hondenkapster aan huis in 2022? Ontdek het hier.
Odile Geirnaert