Just RusselHier vind je alle honden om te adopteren in West-Vlaanderen!

Hier vind je alle honden om te adopteren in West-Vlaanderen!

Een Teckel hond die liggend op een stapel dekens kijkt naar de camera
odile
19 november 2022
4 min. leestijd

Altijd al een hond in huis willen nemen? Overweeg dan zeker om een hond uit het asiel te adopteren. Verschillende asielen verspreid over België zitten namelijk vol met honden die wachten op hun gouden mandje. In deze blog gaan we wat dieper in op honden ter adoptie in West-Vlaanderen. Lees dus zeker verder om meer te weten te komen over een hond adopteren in West-Vlaanderen.

Wat zijn de voordelen van een hond adopteren?

Wanneer je zelf niet goed weet welk ras het best past bij jouw levensstijl, dan kan een asiel jou helpen om de perfecte match te vinden. Zo zal je bij interesse in een asielhond meestal een vragenlijst moeten invullen. Zo krijgt het asiel een beter beeld over je huidige situatie. 

Verder worden asielhonden aan een grondig medisch onderzoek onderworpen en hebben ze dus al hun nodige vaccinaties gehad. Ook worden ze preventief behandeld voor parasieten en zijn ze gesteriliseerd of gecastreerd

Het grootste voordeel van een hond adopteren is de tweede of derde kans die je geeft aan de hond voor een gouden mandje. Deze honden worden vaak afgestaan en wachten soms maanden of jaren op een tweede kans. Adopteren bezorgt zowel een goed gevoel bij jezelf als bij de hond die eindelijk een gouden mandje heeft gevonden. 

Hoeveel kost het om een hond te adopteren in West-Vlaanderen?

De prijs voor een hond te adopteren uit een asiel ligt gemiddeld tussen de € 125 en € 300. Voor een teefje zal je al snel iets meer betalen, aangezien de sterilisatie ook duurder is. Ook de leeftijd van de hond speelt hierin een rol. Zo kan de prijs voor een puppy oplopen tot €400 en kan je een senior hond soms al onder de € 100 meekrijgen. 

Waar kan ik een hond adopteren in West-Vlaanderen?

Via onderstaande website kan je alle honden zien die ter adoptie staan in Vlaanderen. Deze kan je filteren op regio, geslacht, leeftijd etc. 

Verder zijn er ook verschillende Facebookgroepen waarop je verschillende adoptiehonden kan terugvinden. Zo worden er via de groep “Belgische asielhonden ter adoptie” regelmatig posts gedeeld van asielen die een hond ter adoptie hebben. 

 

1. Het Blauwe Kruis van de Kust

CEDERDREEF 1

8400 OOSTENDE

 

2. Dierenasiel Ganzeweide

LANGELEEDSTRAAT 12

8670 KOKSIJDE-WULPEN

 

3. Dierenasiel Ieper

OUDSTRIJDERSLAAN 10

8900 IEPER

 

4. Dierenasiel Knokke-Heist

SLUISSTRAAT 82

8300 KNOKKE-HEIST

 

5. Dierenasiel Regio Roeselare

OUDE STADENSTRAAT 4

8800 ROESELARE

 

6. Dierenasiel VZW De Leiestreek

AVELGEMSTRAAT 186C

8550 ZWEVEGEM

 

7. VZW Dierengeluk

BRUGGESTRAAT 71

8930 MENEN

 

8. Knokke(n) Voor Dieren

NATIENLAAN 275

8300 KNOKKE-HEIST

 

9. Helping Dogs VZW

DEINSESTEENWEG 192

8700 TIELT

 

10. Het Blauwe Kruis Brugge

KRINKELSTRAAT 4

8380 BRUGGE

3 dingen om aan te denken als je een hond adopteert:

1. Sommige honden komen in het asiel terecht wegens verwaarlozing of mishandeling. Je moet dus als toekomstig baasje zeker zijn dat je de uitdaging aan kan, maar je moet ook zeer veel geduld hebben. Asielmedewerkers zullen hier altijd eerlijk over communiceren en ook de noden van de hond meegeven.

 

2. Zorg dat je woning klaar is voor een hond. Zowel binnen als buiten moet je adoptiehond genoeg ruimte hebben. Woon je op een appartement zonder tuin? Ga dan op regelmatige tijdstippen eens buiten met je hond. 

 

3. Ook een hond adopteren kost geld. Niet alleen de kosten die je betaalt aan het asiel komen hier bij kijken, maar ook op lange termijn zijn er heel wat kosten verbonden aan een hond. dierenartskosten, voeding, speelgoed, opvang, etc. 

Stel jezelf daarom volgende vragen voor je beslist om een hond in huis te nemen:

  • Heb ik genoeg plaats en tijd voor een hond?
  • Hoeveel geld wil ik eraan uitgeven?
  • Wie zal er elke dag voor de hond zorgen?
  • Wil iedereen van mijn gezin een hond?
  • Zullen de andere huisdieren het nieuwe dier aanvaarden?

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws

7 gehoorzame hondenrassen die alles doen voor hun baasje

30 juni 2022
Wat is nog leuker dan een hond in huis? Een gehoorzame hond in huis! Klik verder en ontdek snel de top 7 meest gehoorzame hondenrassen. 
odile
Hondennieuws
Twee speelse honden husky's spelen in het zand|Kleine speelse jackrussel speelt met rode bijtring en loopt door gras|Speels wit hondenras maltezer op rood-gele agilitytraining balk|Zwarte teckel speelt in het gras|Speelse husky hond speelt in herfstbladeren|Speelse Portugese waterhond speelt in het gras met herfstblaadjes met een geel hondenspeeltje|Speelse hond bearded collie op agilitytraining|Speels hondenras golden retriever loopt door bloemenveld met gele tennisbal in mond|Bruine speelse keeshond staat in grasveld|Speels hondenras bruine boxer loopt door bloemenveld en springt in de lucht|Dalmatiër loopt door grasveld met trekspeeltje in zijn mond|Witte speelse hond labrador speelt in het water

11 speelse hondenrassen voor eindeloos speelplezier

15 augustus 2022
Op zoek naar een speels hondenras dat gek is op ravotten of een rondje hardlopen? Ontdek de 11 meest speelse hondenrassen in deze blogpost!
odile
Hondennieuws

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

03 februari 2023
In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.
odile
Hondennieuws
Hond in hondenschool tijdens agility training

Wat is de prijs voor een hondenschool?

20 september 2022
Begeleiding bij de opvoeding van je pup is een absolute noodzaak. In deze blogpost lees je alles over de prijs van een hondenschool!
cyriel
Hondennieuws
hond op straat met de vraag om te adopteren|honden achter een hek

Corona treft ook honden

29 december 2020
Door deze moeilijke periode gaan veel mensen een hond adopteren. Maar wat doet corona nu juist met een hond? Ontdek het hier.
odile
Hondennieuws
|

Zo herken je meteen een broodfokker!

27 oktober 2022
Wil je zeker zijn dat je een hond of kat adopteert bij een ethische fokker? Lees dan hier hoe je een broodfokker kan herkennen en trap niet in de val.
cyriel