5 x het beste kauwspeelgoed voor honden in 2023

Odile Geirnaert
28 juli 2022
3 min. leestijd

Ziet jouw hond je nette schoenen of nieuwe meubels voor kauwspeelgoed aan? En ben je daar, in tegenstelling tot je hond, geen fan van? Of zoek je een nieuw, entertainend hondenspeelgoed? Dan heb je het getroffen, want in deze blog ontdek je de 5 beste kauwspeeltjes voor je knabbelgraag huisdier.  

Waarom is kauwspeelgoed belangrijk voor mijn hond?

Kauwen en dus ook hondenspeeltjes waarop je hond kan kauwen bieden verschillende voordelen:

  • Masseert het tandvlees
  • Versterkt en reinigt het gebit
  • Helpt bij honger en dus overgewicht 
  • Vermindert angst en stress dankzij endorfine die vrijkomt

Meer weten over het effect van kauwspeeltjes op je hond? Lees er alles over in onze blog! 

5 x het beste kauwspeelgoed voor honden

Nu je de voordelen van kauwspeelgoed voor honden kent, is het tijd om een hondenspeeltje uit te kiezen! Die bestaan in alle kleuren, materialen, maten en prijsklasses. Sommige soorten kauwspeelgoed zijn eetbaar (en overheerlijk). Andere dan weer niet, maar kan je soms wel lekkere, gezonde snacks in verstoppen. In ieder geval zijn dit de 5 leukste, lekkerste, gezondste hondenspeeltjes:

1. Twister: onverwoestbaar kauwspeelgoed

Heb je een grotere hond die kluiven en andere speeltjes verslindt als snelle snacks? Dan is het Twister kauwspeeltje voor honden een waardige tegenstander. Dit hondenspeeltje is namelijk oerdegelijk gemaakt van stevig latex. Pluspunt: dankzij de slingervorm is dit speelgoed ook ideaal om mee te apporteren.

Het Twister honden speeltje

2. Dental Chew Ball kauwspeelgoed: hondensurprise

De Dental Chew Ball is een echte topper in de categorie kauwspeelgoed. Deze hondenbal heeft rubberen tandjes die het tandvlees en gebit van je hond masseren, reinigen en versterken. Een extra uitdaging toevoegen? In de rubberen inkepingen kun je hondenbrokjes of andere gezonde snacks verstoppen voor een smakelijke verrassing!

Dental Balls voor honden

3. Fruity Friends: smakelijk kauwspeelgoed

Het gezondste kauwspeelgoed voor honden in de top 5. Deze grappige banaan-, appel-, peer-, en appelsienvormige hondensnacks vermomd als hondenspeeltjes zijn helemaal glutenvrij en vegetarisch. De noppen aan de achterkant van elk hondenspeeltje zorgen voor een heerlijke tandvleesmassage zodat je hond 100% geniet van zijn me-momentje.

Fruity Friends gezonde hondensnoepjes

4. Katoenen wortel kauwspeeltje: al spelend tandenpoetsen

Een kauwspeeltje voor honden in de vorm van een knaloranje wortel: gekker wordt het niet! Dit katoenen flostouw is geschikt voor alle hondenrassen en reinigt de tanden van je hond terwijl hij erop kauwt. Ook puppy’s zullen volop genieten met dit speelgoed, gezien ze ermee de pijn van doorkomende tandjes kunnen verzachten.

De katoenen kauwspeeltje in de vorm van wortel

5. Latex sumo kauwspeelgoed: entertainment gegarandeerd

Heb je een hond met een grappige persoonlijkheid? Of wil je evenveel fun hebben aan het speelgoed van je hond als je hond zelf? Dan past het sumo kauwspeelgoed perfect bij jullie! Dit grappige hondenspeeltje is gemaakt uit stevig latex en maakt een grappig piepgeluid. Klik op de afbeelding en ontdek zijn broertjes nijlpaard, beer en varken!

Latex sumo grappig kauwspeeltje voor honden

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag