Populaire hondennamen 2023

gelukkige hond in het bos
Odile Geirnaert
23 maart 2021
4 min. leestijd

Ben je nog op zoek naar leuke populaire hondennamen? Dan vind je vast inspiratie in deze blog! Wij hebben namelijk een onderzoek gedaan met meer dan 60 000 Belgische en Nederlandse honden. Zo hebben we de populairste hondennamen in 2023 kunnen achterhalen! Scroll snel verder, want hier vind je een top 10 populairste hondennamen voor alle honden, voor een teef of reu en zelfs voor de meest geliefde hondenrassen.

10 populairste hondennamen in België en Nederland

Voor jouw puppy wil je natuurlijk de mooiste naam vinden die het best bij hem of haar past. Geen gemakkelijke opgave! Neem daarom eens een kijkje naar onze populairste hondennamen in België en Nederland op basis van ons marktonderzoek bij 60 000 honden.

Dit zijn de populairste hondennamen van 2023:

 1. Max
 2. Luna
 3. Billie
 4. Jack
 5. Sky
 6. Mila
 7. Nala
 8. Milo
 9. Lola
 10. Balou

Lou en Bo moesten jammer genoeg hun plekje in onze top 10 populairste hondennamen opgeven, maar ze doen het nog altijd heel erg goed op plaatsen 12 en 14! Volgend jaar terug bij de eerste tien?

Top 10 populaire hondennamen voor een teefje

Staat het al vast dat jouw hond een teefje zal zijn? Dan zoek je natuurlijk ook een toepasselijke naam. Waarschijnlijk valt een van onze top 10 hondennamen voor teefjes in de smaak:

 1. Luna
 2. Billie
 3. Sky
 4. Mila
 5. Nala
 6. Lola
 7. Bo
 8. Pipa
 9. Stella
 10. Odette

Top 10 populaire hondennamen voor een reu

Als jouw voorkeur toch uitgaat naar een reutje, ben je vast ook op zoek naar een leuke, mannelijke hondennaam? Opnieuw zijn we er dan voor je met een top 10 populairste hondennamen voor een reu:

 1. Max
 2. Billie
 3. Jack
 4. Sky
 5. Milo
 6. Balou
 7. Maurice
 8. Lou
 9. Bailey
 10. Charlie

Populairste hondennamen per ras

Naast hondennamen voor een reu of teefje, onderzochten we ook welke honden het populairst zijn én welke namen er per ras het meest gekozen worden. Benieuwd naar de resultaten? Die onthullen we je nu!

 1. Labrador – Balou
 2. Bordercollie – Max
 3. Franse bulldog – Babs
 4. Jackrusselterriër – Jack
 5. Golden retriever – Milo
 6. Chihuahua – Luna
 7. Engelse cockerspaniël – Billie
 8. American staffordshireterriër – Boyka
 9. Maltezer – Balou
 10. Mechelse herder – Sky

Download je lijst met unieke hondennamen

Enkele tips bij het kiezen van een hondennaam

Zit je vast in het kiezen van de gepaste hondennaam? Maak dan zeker gebruik van deze handige tips om zo dé perfecte hondennaam te vinden:

 1. Houd de naam kort en krachtig. Zeker als je hond erg uitbundig is, zal hij sneller reageren op een korte naam zonder overbodige klinkers en medeklinkers.
 2. Kies geen hondennaam die klinkt als commando. Je hond zal anders al snel in de war raken als zijn naam ‘Zed’ is, en jij hem wilt leren zitten.
 3. Zoek inspiratie in je hobby’s en interesses zoals films, boeken, geschiedenis, of zelfs de culturele achtergrond van je puppy.
 4. Kies je favoriete hondennaam aan de hand van een beginletter. Klik hier voor een lijst met hondennamen volgens alfabet!

Meer inspiratie nodig?

Toch nog je meug niet gevonden? Gelukkig zijn er lijsten met hondennamen bij de vleet. Zoek zeker ook eens op leuke, stoere, grappige en korte hondennamen of zelfs hondennamen met een betekenis!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag