Wat is de beste premium hondenvoeding?

Odile Geirnaert
07 augustus 2024
5 min. leestijd

Ontdek waarom Just Russel de beste keuze is voor premium hondenbrokken! Met hoogwaardige ingrediënten, de juiste voedingsstoffen en aandacht voor individuele behoeften bieden wij, bij Just Russel, alles wat jouw hond nodig heeft voor een gezond en gelukkig leven. Lees in deze blog alles over waarom premium hondenbrokken zo belangrijk zijn voor je liefste harige vriend. 

Wat maakt hondenvoeding premium?

Premium hondenbrokken onderscheiden zich van gewone hondenvoeding door gebruik te maken van hoogwaardige ingrediënten, maar ook aan de hand van verschillende factoren zoals grondstoffen, lokaal geproduceerd, prijs-kwaliteit. 

Hoe maak ik de beste keuze voor hondenvoeding?

De beste hondenvoeding hangt af van factoren zoals hoogwaardige ingrediënten, de juiste voedingsstoffen en persoonlijke behoefte. Het is vooral belangrijk dat je kijkt naar het ras, leeftijd, grootte, activiteitenniveau en gezondheidstoestand van je viervoeter. 

Hoogwaardige ingrediënten

De keuze van hoogwaardige ingrediënten speelt een cruciale rol bij het bepalen van de ideale hondenbrokken. Hoogwaardige ingrediënten zoals vlees, volwaardige granen en natuurlijke toevoegingen vind je bij Just Russel. Wij bieden op maat gemaakte voeding voor jouw harige vriend aan. We letten op ras, leeftijd, grootte en gezondheidsproblemen. Het is belangrijk dat je hond voorzien wordt van kwalitatieve voeding die bijdraagt aan een lang en gezond leven. 

De juiste voedingsstoffen

Om een optimale gezondheid te ondersteunen, moeten hondenbrokken een combinatie van essentiële voedingsstoffen bevatten: 

  • Eiwitten: essentieel voor spieropbouw
  • Vetten: belangrijk voor energie
  • Koolhydraten: leveren vezels voor een gezonde spijsvertering 
  • Vitamines: essentieel voor verschillende lichaamsfuncties
  • Mineralen (en spoorelementen): ondersteunen lichaamsfuncties
  • Water: belangrijk voor hydratatie

Al deze elementen zijn essentieel om te zorgen voor de algemene gezondheid en welzijn van je trouwe viervoeter. 

Persoonlijke behoefte

Bij het kiezen van de juiste hondenvoeding is het cruciaal om rekening te houden met de behoefte van je hond. Als je nog een puppy in huis hebt, kies dan vooral voor voeding die rijk is aan eiwitten, vitaminen en mineralen. Voor volwassen/ senior honden moet je kiezen voor voeding die aangepast is aan hun lagere energiebehoeften. Voor een drachtig teefje moet je vooral voeding kiezen met extra voedingsstoffen om aan hun eigen behoeftes te voldoen en aan die van hun pups. Voor honden met allergieën moet je vooral kiezen voor hypoallergene voeding. 

Welke premium hondenbrok is nu het best?

Er zijn verschillende premium hondenbrokken op de markt die voldoen aan hoogwaardige ingrediënten, de juiste voedingsstoffen. Wij hebben alvast even de 5 beste premium hondenbrokken vergeleken en lijsten ze hieronder voor je op, zodat de keuze voor jou nog makkelijker wordt!

Just Russel staat op de eerste plaats door de hoge kwaliteit van ingrediënten en de uitgebalanceerde voedingsstoffen. In vergelijking met de concurrenten kwam ook de prijs op maat bij Just Russel het beste uit de test.

Merk Ingrediënten Eiwit (%) Vet (%) Prijs per kg
Just Russel Gedroogd vlees of vis, rijst, aardappel, groenten 26% 14% Op maat
Orijen Original Vers vlees, vis, organen, groenten 38% 18% €10,00
Acana Heritage Kip, kalkoen, eieren, groenten 33% 17% €8,00
Royal Canin Kippenmeel, rijst, maïs, dierlijke vetten 26% 14% €6,50
Hill’s Science Plan Kipmeel, tarwe, maïs, dierlijk vet 24% 14% €5,50

Ben je nu ook benieuwd naar de op maat gemaakte voeding van Just Russel? Vul de online vragenlijst in en ontdek welke voeding wordt voorgesteld voor jouw harige vriend!

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag