Wat zijn de beste natuurlijke hondensnacks?

Odile Geirnaert
17 oktober 2024
5 min. leestijd

Als hondenbezitter wil je natuurlijk het beste voor je trouwe viervoeter. Dat betekent dat je niet alleen voor de juiste voeding moet zorgen, maar ook voor gezonde tussendoortjes. Er zijn tal van hondensnoepjes op de markt, maar de natuurlijke varianten hebben veel voordelen. Lees hieronder zeker verder om meer te weten te komen over gezonde hondensnacks!

Wat zijn natuurlijke hondensnacks?

Natuurlijke hondensnacks zijn tussendoortjes die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Dit betekent dat ze geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen, conserveringsmiddelen of andere synthetische toevoegingen bevatten. In plaats daarvan zijn deze natuurlijke snacks gemaakt van hoogwaardige, gezonde en voedzame ingrediënten zoals vlees, vis, groenten en fruit.

Enkele voorbeelden van natuurlijke hondensnacks zijn:

  1. Gedroogd vlees zoals kip, rund, lam of varken;
  2. Gedroogde vis, zoals zalm of kabeljauw;
  3. Gedroogde groenten, zoals wortel of zoete aardappel
  4. Fruit, zoals appel of banaan (Ontdek hier hoe je ze zelf maakt met banaan
  5. Kauwsticks gemaakt van runderhuid of buffelhuid

Wat zijn de voordelen van natuurlijke hondensnacks?

Natuurlijke kauwsnacks voor een hond zijn over het algemeen gezondere snacks voor je hond dan snacks met kunstmatige ingrediënten. Ze zijn vaak licht verteerbaar en bevatten voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid en het welzijn van je hond. Bovendien zijn ze vaak hypoallergeen en geschikt voor honden met voedselallergieën of intoleranties. Het is echter altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren en ervoor te zorgen dat de snack geschikt is voor je hond en zijn dieet.

Zijn natuurlijke hondensnacks duur?

Het hangt af van het specifieke product en de merken die je kiest. Over het algemeen kunnen natuurlijke hondensnacks iets duurder zijn dan traditionele snacks die zijn gemaakt van goedkope ingrediënten. Dit komt omdat natuurlijke snacks vaak worden gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en minder vulstoffen bevatten, wat resulteert in een hogere productiekost.

Soorten natuurlijke hondensnacks

Er zijn verschillende soorten natuurlijke hondensnacks op de markt, de prijzen variëren afhankelijk van: 

  • Het type snack
  • De grootte van de verpakking 
  • De kwaliteit van de ingrediënten
  • Je kan er ook nog altijd voor kiezen om ze zelf te maken

Het is belangrijk om te onthouden dat de gezondheid van je hond het belangrijkste is en dat het geven van hoogwaardige snacks helpt om de gezondheid van je hond te verbeteren en te behouden. Hieronder krijg je alvast een opsomming van de 5 beste keuzes die je kan maken voor natuurlijke hondensnacks! 

Dit zijn de 3 beste natuurlijke hondensnacks!

Nu je meer weet over het belang van natuurlijke snacks voor honden, is het tijd om een beloning voor je hond uit te kiezen! Die bestaan in alle kleuren, groottes en prijsklassen. In ieder geval zijn dit de 5 lekkerste & gezondste hondensnacks:

1. Ovengebakken hondenkoekjes

De ovengebakken hondenkoekjes zijn gemaakt van heerlijke Rund en Kip en bevatten vitamine A en D3. Dat zijn de perfecte gezonde trainingskoekjes voor rasechte foodies!

Wat maakt onze Trainingskoekjes zo bijzonder?

  • 100% natuurlijk
  • Met heerlijke Rund & Kip
  • Bevat vitamine A & D3
  • Oven gebakken 
  • Krokant
  • Licht verteerbaar

Shop de ovengebakken koekjes hier!

2. Mergpijpjes 

Geef deze gezonde hondensnack aan je trouwe viervoeter als welverdiende traktatie tijdens de hondentraining of gewoon als voedzaam tussendoortje. Je hond zal er op elk moment van genieten!

Wat maakt deze Mergkoekjes zo bijzonder?

  • Krokante mergpijpjes
  • Smakelijke vulling
  • Licht verteerbaar
  • Oven baked
  • 100% natuurlijk

Shop de mergkoekjes hier! 

3. Krokante strips met eend

Deze krokante eendenstrips zorgen voor een extra lekker tussendoortje in het voedingsschema van je hond. Je knipt ze het best in stukjes zodat je hond het makkelijker kan oppeuzelen. 

Wat maakt de Just Russel eendenstrips bijzonder?

  • 100% natuurlijk
  • Rijke bron van vitamine B
  • Mals en kauwbaar
  • Ondersteunt de gewrichten

Shop de eendenstrips hier! 

Heeft jouw hond favoriete hondensnacks? Laat het ons weten! Maak een foto van je hond die geniet van een gezonde traktatie en tag ons op Instagram met @justrussel_com.

TIP: Ben je op zoek naar hondenvoeding die rekening houdt met alle noden van jouw hond? Bij Just Russel weten we dat elke hond uniek is. Probeer daarom zeker onze hondenvoeding op maat.

Wil je meer weten over hondensnacks? Lees dan volgende blogposts!

  1. De TOP 10 gevaarlijkste voeding voor honden
  2. Natuurlijke en verse hondensnacks
  3. Wat mag mijn hond niet eten?
Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag