Welke merken bieden de beste hondenvoeding voor grote rassen aan?

Odile Geirnaert
13 juli 2024
5 min. leestijd

Grote hondenrassen hebben een grote eetlust, ze verdienen dan ook de beste voeding om die honger te stillen. Alleen is de zoektocht naar de juiste hondenvoeding niet altijd  makkelijk, zeker niet als de winkelrekken vol staan met een hoop verschillende merken. Daarom leert onderstaande blog je wat je grote viervoeter nodig heeft in zijn voeding en welke merken het beste hondenvoer aanbieden. Scrol dus zeker verder! 

Waarom speciale hondenvoeding voor grote rassen?

Grote hondenrassen verschillen van hun kleinere soortgenoten en dat merk je al tijdens de puppyfase. Zo moeten pups van een groot ras meer groeien. Ze groeien dan ook erg snel, wat kan leiden tot gewrichtsproblemen. Daarom krijgt je grote vriend best al van jongs af aan aangepast hondenvoer. Bovendien hebben grote honden ook een tragere stofwisseling en dus meer kans op overgewicht. Ook daar moeten hun brokken rekening mee houden.

Tips voor een gezond dieet voor grote honden

De voeding van je grote hond heeft een grote invloed op zijn gezondheid. Je houdt zijn dieet dan best ook zo gezond mogelijk. Om je daarbij te helpen bestaan er enkele richtlijnen. Zo kies je best voor gepersonaliseerd hondenvoer met hoogwaardige eiwitten en is het belangrijk dat je je viervoeter de juiste hoeveelheid brokken geeft. 

Kies voor gepersonaliseerde voeding voor grote honden

De gezondheidsbehoeften van je grote viervoeter zijn uniek. Niets voldoet daar beter aan dan een gepersonaliseerde hondenvoeding. Just Russel is bijvoorbeeld een merk dat bekend staat om hun kwalitatieve hondenbrokken op maat. Ze werken bovendien ook nauw samen met dierenartsen zodat je grote viervoeter zeker de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om veelvoorkomende kwaaltjes te vermijden. 

Geef de juiste hoeveelheid 

Hoeveel voeding je grote vriend dagelijks krijgt, speelt ook een belangrijke rol. Zo lopen te zware of te magere honden meer risico op gezondheidsproblemen. Om dat te voorkomen staan er richtlijnen op de verpakking van hondenvoer. Staan die er niet op? Dan kan je de algemene richtlijn volgen die stelt dat een volwassen hond ongeveer 10 tot 20 gram per kilo lichaamsgewicht mag eten.

Kies voor hoogwaardige eiwitten

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Die hebben grote hondenrassen nodig om spieren en een gezond immuunsysteem op te bouwen. Eiwitten worden dan ook niet voor niets de bouwstenen van het lichaam genoemd. Sommige van die aminozuren kan je hond zelf aanmaken, maar een groot deel moet hij uit zijn voeding halen. Daarom is het belangrijk dat hondenvoer hoogwaardige eiwitten bevat zoals vlees, vis, erwten en aardappelen.

Hoe kies je het beste merk voor jouw hond?

Nu je weet wat een gezond dieet inhoudt, rest er enkel nog de vraag hoe je het juiste merk hondenvoeding voor je grote hond kiest. Hieronder vind je enkele tips:

  • Kies voor bekende merken: Een goede reputatie opbouwen vergt tijd, maar ook hoogwaardige ingrediënten en tevreden klanten. Als een merk bekend is, is dat dus omdat ze kwalitatief hondenvoer leveren. 
  • Hou rekening met speciale dieetbehoeften: Sommige honden zijn gevoeliger voor voedselallergieën dan anderen. In dat geval kies je best voor een merk dat hypoallergene voeding aanbiedt.
  • Raadpleeg je dierenarts: Je dierenarts is degene die je het beste advies kan geven tijdens je zoektocht naar de juiste hondenvoeding. Ben je van plan om over te stappen op een ander merk? Ook dan raadpleeg je best je dierenarts.

Welk hondenvoer adviseren dierenartsen voor grote honden?

Dierenartsen kijken naar de individuele voedingsbehoeften van een grote hond. Ze zijn dan ook voorstanders van gepersonaliseerde hondenbrokken, want die houden rekening met de snelle groei en de gevoelige gewrichten van grotere honden. Om je alvast een idee te geven van welk hondenvoer de dagelijkse behoeften van je viervoeter goed ondersteunt, vind je hieronder een tabel met de beste merken

Merk Voordelen Prijs
Just Russel
  • Gepersonaliseerd hondenvoer
  • Samengesteld door dierenartsen
  • Hoogwaardige en natuurlijke ingrediënten
  • Bevordert de spijsvertering
Op maat 
Eukanuba – Adult Large Breed – Kip
  • Zonder conserveringsmiddelen
  • Bevordert de spijsvertering
€ 2, 31/kg
Hill’s Science Plan – Adult Large Breed
  • Voorkomt overgewicht 
  • Bevat omega 3 en 6
€ 2,49/kg
Royal Canin – Maxi Adult 
  • Ondersteunt de darmflora
  • Ondersteunt de gewrichten
€ 4,57
Acana  – Adult Large Breed
  • Graanvrij
  • Ondersteunt de gewrichten
€ 5,88
Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag