Hoe draagt aangepaste puppyvoeding bij aan een gezonde groei en ontwikkeling?

Odile Geirnaert
25 september 2024
5 min. leestijd

Heeft je puppy moeite met eten en weigert hij zijn maaltijden steeds? Of eet hij wel, maar zijn huidproblemen en een moeizame spijsvertering het resultaat? In deze blog vertellen we je alles over hoe je kunt zien of je puppy de juiste voeding krijgt en welke voeding het beste is voor een gezonde groei. 

Waarom is de juiste puppyvoeding zo belangrijk?

Je puppy is nog heel klein en zijn lijfje is nog volop in ontwikkeling. Daarom ontwikkelde Just Russel voeding die rekening houdt met de specifieke voedingsbehoeften van jouw kleine nieuwe vriend. 

Aangepast aan persoonlijke behoeften

Terwijl je puppy de wereld om zich heen leert kennen, groeit zijn lijfje heel snel. Dit kost natuurlijk veel energie. Goede hondenbrokken zijn aangepast aan het ras, de leeftijd en de grootte van je hond. Zo krijgt hij precies binnen wat nodig is voor een vlotte groei en een goede gezondheid

Juiste calorie-inname 

De groeispurt van je puppy kost hem zowel fysiek als mentaal heel wat energie. Daarom bevat puppyvoeding vaak wat extra energie. Met de beste voeding en de juiste portiegrootte krijgt je pup evenveel energie binnen als dat hij verbruikt. Zo voorkom je overgewicht op jonge leeftijd. Gelukkig, want dit is later moeilijk weg te krijgen!

Goede ontlasting

Ook binnenin het lijfje van je puppy gebeurt er nog van alles. Het spijsverteringsstelsel is nog volop in ontwikkeling. Daardoor komt een moeizame stoelgang of verstopping vaak voor bij puppy’s. 

In de hondenbrokken van Just Russel zitten licht verteerbare eiwitten, die de spijsvertering niet te zwaar belasten. Wanneer je kiest voor onze voeding, bespaar je je pup deze ongemakken. Het resultaat? Een gelukkige en gezonde puppy.

Glanzende vacht

Wanneer je je puppy de juiste voeding geeft, zal zijn vacht stralen. Zo wordt zijn aaibaarheidsfactor nóg hoger en vermijd je dat je puppy zal krabben door jeuk of allergieën. Shine like a diamond! 

Hoe weet ik of mijn puppy de juiste voeding krijgt?

Ziet je puppy er gezond en vrolijk uit en heeft hij geen last van gezondheidsklachten (jeuk, vermageren, likken aan de poten, braken, diarree…)? Dan zit je goed met zijn dieet! Heeft hij wel klachten? Dan is het tijd om over te stappen op andere voeding en op zoek te gaan naar iets beters voor je kleine vriend.

Wat is de beste puppyvoeding?

Puppyvoeding met de juiste balans van voedingsstoffen bevatten. Eiwitten, vetten en koolhydraten zijn van groot belang. 

  • Eiwitten: Essentieel voor de groei en de spierontwikkeling.
  • Vetten: Belangrijk voor energie en een gezonde huid en vacht.
  • Koolhydraten: Leveren energie en bevorderen een gezonde spijsvertering. 

Top 5 puppyvoedingen op een rijtje

Soms zie je door de bomen het bos niet meer wanneer je in de hondenvoerafdeling van de winkel staat. Daarom zette Just Russel de beste soorten puppyvoeding voor jou op een rijtje. Hopelijk kan deze tabel je helpen om je keuzestress te verminderen

Merk Voordelen Gewicht Prijs
1 Just Russel
  • Gepersonaliseerde voeding
  • Samengesteld en goedgekeurd door dierenartsen
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Maatbeker om voeding af te meten
3 kg €26,99
2 Smolke Puppy mini/medium brokken
  • Alles-in-1-voeding
  • Natuurlijke ingrediënten
  • Lokaal en duurzaam
3 kg €16,49
3 Cavom Compleet pup/junior Kan al op de leeftijd van 4 à 5 weken bijgevoerd worden. 5 kg €18.75
4 Royal Canin Mini Puppy Bevat antioxidanten die helpen bij het opbouwen van de natuurlijke afweer van de pup. 2 kg €19.99
5 Renske Super Premium kip/lam Bevat ruim 26% verse kip als hoofdingrediënt. 2 kg €22.95

 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag