Voordelen van hoogwaardige en natuurlijke puppyvoeding

Odile Geirnaert
28 juli 2024
5 min. leestijd

Heb je net een nieuwe puppy in huis? Dan zijn er heel wat dingen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld welke puppyvoeding je hem het best geeft. Dat is niet altijd een eenvoudige keuze, zeker niet als er zoveel opties zijn. Daarom verklappen we je in deze blog hoe je een hoogwaardige en natuurlijke puppyvoeding kan herkennen, en welke voordelen het heeft. Benieuwd? Scrol dan zeker verder! 

Wat is hoogwaardige en natuurlijke puppyvoeding?

Hoogwaardige en natuurlijke puppyvoeding is speciaal samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van je pup. Het bevat dan ook telkens de drie belangrijkste ingrediënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. Bovendien zijn er geen kleurstoffen of conserveringsmiddelen toegevoegd aan de brokjes. Gegarandeerd een gezonde start voor je kleine viervoeter! 

Waarom moet mijn puppy hoogwaardige en natuurlijke voeding krijgen?

In de eerste maanden van zijn leven is je viervoeter nog volop aan het groeien. Die groeifase is niet voor niets de belangrijkste fase, want ook de hersenen, de spieren en het immuunsysteem van je kleine vriend zijn dan volop in ontwikkeling. Om die ontwikkeling te ondersteunen, heeft je pup een goede en hoogwaardige voeding nodig. Geen tijd dus voor puppyvoeding van slechte kwaliteit!

Hoe weet ik dat mijn puppy hoogwaardige en natuurlijke voeding krijgt?

Je kan makkelijk van de ingrediëntenlijst aflezen of je puppy wel hoogwaardige en natuurlijke voeding krijgt. Vaak zegt ook de gezondheid van je pup iets over de voeding die hij krijgt. Als je merkt dat je kleine viervoeter last heeft van zijn huid, vacht en spijsvertering, schakel je best over naar andere puppyvoeding

Voordelen van hoogwaardige, natuurlijke puppyvoeding

Als je pup de juiste hoogwaardige en natuurlijke puppyvoeding krijgt, heeft dat een positieve invloed op zijn gezondheid. Zo merk je dat zijn huid en vacht stralen, hij een gezonde ontlasting heeft, makkelijk een gezond gewicht kan behouden en bovendien ook minder last heeft van allergieën.

Glanzende huid en vacht

Een goede puppyvoeding bevat de juiste hoeveelheid vetten en vetzuren, zoals Omega-3. Die vetzuren laten de huid en vacht van je pup stralen. De makkelijkste manier om te zien dat je kleine viervoeter de juiste voeding krijgt!

Gezonde ontlasting

Een gezonde ontlasting betekent een gezonde pup. Het spijsverteringssysteem van puppy’s is nog volop aan het ontwikkelen. Daarom bevatten de juiste puppybrokjes hoogwaardige eiwitten die makkelijk te verteren zijn.

Gezond gewicht

Overgewicht of ondergewicht heeft vaak te maken met een teveel of een tekort aan voedingsstoffen. Omdat hoogwaardige puppyvoeding precies de juiste balans eiwitten, vetten en koolhydraten bevat, kan je pup makkelijk een gezond gewicht behouden. 

Minder kans op allergieën

Met de juiste voeding krijgt je pup de juiste vitaminen en mineralen binnen. Die vitaminen en mineralen versterken het immuunsysteem. Dat zorgt ervoor dat je pup zich beter kan verweren tegen ziektes, maar ook is hij zo minder gevoelig voor allergieën

De beste hoogwaardige en natuurlijke puppyvoeding

Met de puppyvoeding van Just Russel ben je zeker dat je de beste hoogwaardige en natuurlijke puppybrokjes in huis haalt. Dat komt omdat de brokjes gemaakt zijn met verse en kwaliteitsvolle ingrediënten, zonder chemische toevoegingen. Bovendien is de voeding volledig op maat gemaakt door dierenartsen en afgestemd op de unieke noden van je pup. Een uniek recept voor een unieke puppy! 

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag