Is hypoallergeen hondenvoer de prijs waard?

Odile Geirnaert
25 april 2024
5 min. leestijd

Hypoallergeen hondenvoer is een term die vaak opduikt wanneer je hond kampt met huidproblemen als jeuk, kale plekken en schilfers. Wanneer je hond overschakelt naar hypoallergeen hondenvoer, zijn deze kwaaltjes gelukkig snel verdwenen. In deze blog ontdek je of de investering in hypoallergene voeding de moeite waard is voor de gezondheid van je hond.

Vergelijking met traditioneel hondenvoer

Hypoallergeen hondenvoer bestaat uit kwaliteitsvolle ingrediënten die zorgvuldig worden geselecteerd om allergische reacties te verminderen. In tegenstelling tot traditioneel hondenvoer vermijdt hypoallergeen voer veelvoorkomende allergenen zoals tarwe, maïs en vleesproteïnen. Het resultaat? Minder huidproblemen, een zachte, glanzende vacht én een gelukkige hond.

Kostprijs

De kostprijs van hypoallergeen hondenvoer ligt bij andere merken vaak een beetje hoger dan de prijs van traditioneel hondenvoer. Dat is normaal, want bij hypoallergeen hondenvoer ondergaan de ingrediënten een speciaal productieproces. Ondanks dat de productiekosten hoger zijn, verkoopt Just Russel het hypoallergeen hondenvoer aan dezelfde prijs als normale voeding. 

Kwaliteit

De kwaliteit van hypoallergeen hondenvoer is uitstekend, dankzij de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Hypoallergene voeding bevat een uitgebalanceerde mix van voedingsstoffen, essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen, die bijdragen aan een gezonde huid, vacht en het welzijn van je hond. Wanneer er onbekende ingrediënten in het hondenvoer zitten, raadpleeg je best de dierenarts of de verkoper. Elk hondenvoermerk in Europa moet voldoen aan de voedingsrichtlijnen van de regulator FEDIAF. 

De prijs-kwaliteitverhouding van hypoallergeen hondenvoer

De prijs-kwaliteitverhouding van hypoallergeen hondenvoer kan bepaald worden a.d.h.v. 4 factoren: 

  • Bekijk de ingrediëntenlijst: werd de voeding uit kwaliteitsvolle ingrediënten gemaakt? Dan zit je goed. 
  • Nieuwe of zeldzame eiwitbronnen zijn beter voor honden met allergieën. Zoek naar voer met een hoogwaardige eiwitbron.
  • Voedingsbehoeften variëren afhankelijk van de leeftijd, grootte en het activiteitsniveau van je hond. Kies een voer dat aansluit bij deze specifieke behoeften.
  • Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je overschakelt, vooral als je hond gezondheidsproblemen heeft.

Ingrediënten

Hypoallergeen hondenvoer bestaat uit kwaliteitsvolle ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd om allergische reacties te minimaliseren. Typische ingrediënten zijn eiwitbronnen zoals lam, kalkoen of zalm, samen met makkelijk verteerbare koolhydraten zoals bruine rijst of zoete aardappel. Bovendien vermijden deze voedingsmiddelen vaak kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen die irriterend kunnen zijn voor gevoelige honden.

Merk

Veel merken bieden tegenwoordig hypoallergeen hondenvoer aan. Populaire merken zoals Royal Canin, Hill’s Prescription Diet en Purina Pro Plan ontwikkelden een breed assortiment hypoallergeen hondenvoer. Just Russel, springt eruit en werd product van het jaar dankzij onze kwaliteitsvolle en gepersonaliseerde hypoallergene formules die zowel voedzaam als smakelijk zijn voor honden met gevoelige spijsverteringssystemen.

Prijs

De prijs van deze hondenvoeding kan variëren, maar Just Russel’s hypoallergeen hondenvoer is niet alleen goed voor je hond, maar ook vriendelijk voor je portemonnee. De initiële kost van hypoallergene voeding kan soms wat hoger liggen, maar op lange termijn bespaar je wel honderden euro’s aan dierenartskosten en verbeter je het welzijn van je hond. Met Just Russel geef je je hond de beste zorg, zonder je zorgen te maken over hoge kosten.

Behoeften van je hond

Het voer dat je hond krijgt, heeft een enorme impact op zijn algehele welzijn, vooral als hij worstelt met allergieën. Daarom past hypoallergeen hondenvoer perfect bij het gevoelige maagje van je hond. Het voer werd zorgvuldig samengesteld met ingrediënten die de spijsvertering kalmeren en de huid gezond houden. Door te kiezen voor hypoallergeen voedsel, geef je je trouwe vriend wat hij nodig heeft om op zijn best te zijn.

Meer lezen over hypoallergene voeding?

Dierenarts Joy beantwoordt gratis al je vragen over voeding

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag